Mine fine favoritter på treet…

Etter som årene går – og man får mer og fler av egne tradisjoner er det noe annet som også gror frem, iallefall her – nemlig en liten samling julekuler.. Jeg begynte jula for 5 år siden – å kjøpe/arve en ny – spesiell kule/pynt for hvert år. Og nå hadde jeg meg en liten runde å knipset bilder av de jeg har som er aller finest akkurat denne jula ❤︎

#5

En liten voff, så søt- med strutte tutu..

#4

En flamingo så kitch det nesten gjør vondt! 🤣

#3

Den første julekula til Alfred – jeg har enda ikke laget årets!😳  Men har enda tid før vi setter oss til middagsbordet 🤣 Det blir, det blir!

#2

En juleMINI med horn og rød nese! Når jeg kom over denne på Rusta kunne jeg rett og slett ikke la være – denne er kjøpt i år – så kanskje det er mulig å få tak i den enda. 🥰

Og min for alltid #1

Denne fikk jeg med mammaen min for 5 år siden – den er nok nærmere 50 år gammel og hun fikk dem som gave som lita jente – denne engelen er selve jula for meg, for den har alltid vært der, fra min aller første jul! Og jeg er så glad den får være her!

Ha en riktig God Jul!
🤶🏻🎅🏼

..NÅR EN PEPPERKAKEBAKER.. del 2 – Resultatet?

Da fikk jeg smurt på “maling” på pepperkakehuset ❤︎
Og jeg må faktisk si, at selvom det ikke er helt strøkent så er det faktisk det fineste pepperkakehuset jeg noen gang har klart å fått til!

Les del 1 – “når en pepperkakebaker”

Det er pyntet med royal icing – og farget med gelefarge fra Dr. Oetker (kjøpt på Coop Extra)

Har definitivt litt å strekke meg etter sånn teknikkmessig, men lell – er så fornøyd jeg assa!
Mitt eget MUMMI pepperkakehus! ❤︎ Akkurat passe skeivt, skakt og sjarmfullt 😉

Lagde to batcher med icing – en runde der jeg tok av 1/3 og farget rød og de to sist delene ble farget blå. Det var rikelig nok til begge deler.. Så laget jeg enda en runde som forble hvit til å lage kontraster og snø/istapper og sånn..

__________________________________________________

Royal Icing lagde jeg etter denne oppskriften:

Ingredienser:

1 eggehvite
1/4 ts sitronsaft
3,5 dl melis

Slik gjør du

  1. Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft.
  2. Sikt inn melis gradvis til icingen er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren.

Oppskrift fra cacas.no

 

Orden og struktur…

Nytt år – ny almanakk – og nye forsetter om at NÅÅÅÅÅ skal ting få orden og struktur og og og og….
Ikke skjedd enda, men nå for 2019 gikk jeg for den største de har hos personligalmanakk.no – nemlig A4 varianten.
Litt sånn “jo større jo bedre” håp.. Og kanskje funker det. (og kanskje ikke *host*)

Jeg har valgt å ha månedsvisning foran hver måned – der skal middager og annet tjafs skrives ned, det skal planlegges i god tid og ukeshandelen skal inn i hverdagen igjen, jeg hater virkelig å fly på butikken hver… bidige… dag – og bare det å komme på hva som skal spises! Hver… bidige… dag! Ikke rart man er matlei når ukene går på repeat igjen og igjen..

Håper og har trua på å kunne få til større variasjon når man faktisk kan planlegge både en og to uker frem i tid – mindre sjangs for spagetti og kjøttdeig to (tre) dager samme uka når man har oversikt.

I tillegg har jeg valg bulletjournal-ruter i ukesvisningen istedefor både blank og linjer, så kan jeg holde litt på bulletjournalinga selvom resten kommer ferdig.
Og det gir jo rom for litt kreativitet i en ellers stram almanakk.

Bakerst har jeg noen sider med fargelegging og blanke ark for ideer til enten sømprosjekter, blogginnlegg eller andre ting som MÅ huskes, for her glemmes det om man ikke skriver det ned gitt..

Så.. Almanakklivet igjen der altså, kanskje det går i 2019 😉

Når en pepperkakebaker…

Blir fly forbanna..

Lager hun deigen selv.. 

Jeg og snuppemor – glade og blide for et par dager siden, nå skal vi endelig lage pepperkake – MUMMIhus!  
Inn på Coop Extra for å kjøpe pepperkakedeig – for det er nemlig så vanskelig å lage selv at jeg har alltid kjøpt ferdig deig til alle sånne prosjekter – egentlig aldri fått dem veldig vellykka – det har blitt skeivt og rart og veldig.. Ja, hva skal man kalle det? Sjarmfult? 
Men så sjarmfult som dette har jeg aldri fått det før – dette ble helt K R I S E!

Så jeg bare bestemte meg, det kan umulig bli verre enn dette med hjemmelaget deig – og er det egentlig så vanskelig som jeg tror det er å lage den forbaska deigen selv? 

Nylig oppdaga jeg at her ute i havgapet som jeg bor, at vi har en veldigveldig fin matblogger som skriver om maten jeg lager aller mest av – nemlig hverdagsmaten.. Ironisk nok oppdaga jeg denne dama når hun var på God Morgen Norge på TV2, men hun har en utrolig fin blogg – og oppskrift på verdens beste pepperkaker – og hvem vil ikke lage verdens beste liksom? 

Så i går heiv jeg meg rundt – handla ingredienser og gjorde som det sto i oppskriften, punkt for punkt, nøyaktig oppmålt og ikke noe slumping sånn som jeg vanligvis holder på med, og det ble deig det vettu! 
Og i dag var det på tide å bake ut.. Og her.. Mine damer og herre.. Skal dere få se forkjellen på kjøpedeig og hjemmelaget pepperkakedeig.. 

Samme form – samme tykkelse og tilogmed ca samme steketid – Coop sin deig til venstre, min/kvardagsmat sin til høyre.. DET ER JO IKKE SÅ FORBANNA RART AT DET HAR VÆRT UMULIG Å LAGE NOE SOM HELST JO!? Jeg fikk stolpesjokk når jeg så resultatet, og jeg kommer ALDRI til å kjøpe pepperkakedeig igjen.. EVER! 

Hjemmelaget pepperkakedeig 4 life! ❤︎

Og ei litta sneakpeak på årets pepperkakehus! Det blit nok pyntet på onsdag, når ungene kommer tilbake hit etter pappadager, da skal vi lage royal icing og farge den rød og blå og pynte mummihus ❤︎

Jeg er så utrolig fornøyd! Og TUSEN TAKK!! til Kvardagsmat.no og den fantastiske oppskriften derifra – og har du ikke prøvd den så anbefaler jeg den varmt! Jeg fikk hele huset og 4 brett pepperkaker ut av oppskriften som den står der! 😉 

Just for me…

Ikke så ofte jeg verken tar meg tid til, eller koster på meg selvsydde plagg til meg selv! Men nå tenkte jeg det var på tide og litt til.. 

Merkelabel laget i vegansk skinn (aka. vaskbar papp) og vinyl. Eplenikkersen må være med. 

Ulla ble kjøpt på forhåndsbestilling hos Kjekk & Søt tidligere i høst, ser de kun har harlequin-rutene inne nå men denne er sykt god altså! Lett og ledig fall, og akkurat passe tjukk og varm. Passer til alt, både undertøy og mellomlag! 

Mønsteret jeg har brukt er Basic Raglan fra Made By Runi – og dette er et helt knall mønster! Kommer i to versjoner, en slim og en casual – denne utgaven er casual – litt løsere og ledig, sånn jeg liker det!

Armene kan man variere fra t-skjortearm, til 3/4 lengde, full arm og med ribb. Så her kan man sy alt fra skjorter til store gensere, utrigningen har også tre varianter, samme med selve lengden. Ullgenseren her har middels lengde. God og varm – og helt perfekt! Og jeg har omtrent bodd i den siden – helt perfekt vinterplagg! 

Piffen som forsvant…

Den ble rett og slett borte.. Bloggpiffen altså.. Det gjør egentlig litt vondt, jeg elsker å skrive – norsk stil gjorde meg LYKKELIG på skolen, å se ordene bli flere gjør meg varm i sjela, å skrive gjør meg glad – så hva som har skjedd det siste året vet jeg ikke – men piffen har vært helt borte..

Prøvde å flytte bloggen fra WordPress til blogg.no for å se om piffen kom tilbake – det gjorde den litt, men så ble den bare borte igjen.. Nå har jeg fundert på å flytte tilbake til wordpress en stund – men blogg.no kom meg i forkjøpet, og har nå flytta hele sulamitten til akkurat wordpress, og nå kjenner jeg piffen så smått er tilbake – kanskje kan det til og med komme innlegg her som handler om MER enn bare søm?! 🤣

Kanskje jeg kan klare å mene noe igjen – eller… meningene har jeg da, verre med å måke dem ned på papiret.. Men det var skikkelig fint å være tilbake her altså.. WordPress..  *sukk* Den beste av dem alle! ❤︎

Så kanskje vi snakkes mer – jeg håper iallefall det!