Joggis!

Reklame | Eplenikkers.no // reklame for egen bedrift

Processed with VSCO with fp4 preset

Processed with VSCO with fp4 preset

Processed with VSCO with fp4 preset

Gensermønster “basic hoodie” fra Made by Runi, og buksa er Happydays Bukse fra Jubel & Baluba.
Veldig fornøyd med begge deler og det begynner jo å bli produsert en del av dem her i heimen nå 🙂 

PS: Syr lett en sånn joggedress til deg eller dine også om du vil ha, custom made – valgfritt i stoffer jeg har her, bare send en mail
🙂 

Nytt mønster – Everyday Cozy Pants (til barn)

Reklame | Made By Runi // sponset mønster

Det gjør alltid litt godt å sy sånn som man brukte, og disse buksene er helt basic, enkle og greie.
(Det kommer en tutorial snart!) 

– På dette mønsteret er det flere variasjonsmuligheter, man kan sy nikkers/capri og shorts i tillegg til vanlig langbukse, det er to muligheter på lommene også. 
Det er egentlig et helt basic buksemønster som man lett kan smekke sammen på et kvarter om man dropper lommer og snora i livribben. 

Disse er sydd i ISOLI/Sweatstoff fra godeste Hjartesaum, som for tiden driver å legger om både butikk å nettbutikk så hun er nok tom. Og det er vel litt drøyt lenge siden jeg kjøpte det også når jeg tenker meg om..
Disse buksene er kun 4 deler (+ lommer og ribb) så det er ikke så store biten som trengs. 

Eneste jeg har å pirke liiiiittegranne på her er størrelsen, de er ikke bare romslige i størrelsen, jeg vil si de er over gjennomstnittet store og litt til.. 

Buksa på toppen her er det jeg vil si er en helt gjennomsnittlig størrelse 80, litt romslig til Alfred som er sånn 78 ish cm lang, Cozy Pants under, lengdemessig vil jeg si denne er mer en 92 enn 80 altså, men om ribben er stram nok så holder det buksa på plass nok til at den kan brukes nå, men tenker nok at denne blir mer passende sånn utpå våren neste år kanskje 😛

Passformen rundt livet er utrolig fin, sitter godt både med papir og tøybleie på stumpen. Plass til begge deler. 

Ikke lett å ta buksebilder av en som ikke går – og bare står piiiittelitt! 

Så.. KONKLUSJON: 
Kan være greit å ha med det også – et mønster man som både nybegynner og erfaren har glede av å sy, MEN – om du syr den størrelsen barnet bruker nå og vil den skal passe så vil jeg anbefale å tegne av rett størrelse i bredden, og iallefall 1 størrelse kortere (kanskje tilogmed 2) evt et YPPERLIG mønster til de som er lange og smale! 😉 

Buksene her er jeg iallefall veldig fornøyd med og de kommer nok til å havne i rotasjon fra i dag av uansett om de er litt for lange 🙂 

Og denne uka er dette buksemønsteret en del av ukens møntstre og er dermed på TILBUD ut uka! 
De finner du på hjemmesiden til Runi. 
madebyruni.com

 

Jeg ble kalt rævhøl på facebook…

Det startet med en status, som det som ofte gjør, ei venninne posta dette bildet med tilhørende tekst. 

“Damer, er det virkelig nødvendig og gjøre dette???

Om du velger å gjøre dette hjemmehos deg selv er det helt i orden, men ikke i en restaurant Det er en plass som er laget for å spise, og alle som er der spiser sammen.

Sannheten er at jeg er ikke enig med det du gjør der, jeg vet ikke hva du hvordfor du velger og gjøre det på en sånn måte men jeg blir litt kvalm av det. Det er sikkert mange som vil forsvare retten til og gjøre det. Men det forandrer ikke mitt syn på saken. 

Det er en dårlig vane, når du ser på bildet ser det så ser det ut som en helt normal ting for henne å gjøre. Ja hun sitter der som ingenting galt har skjedd, men ikke sett de skitne flipflopene dine på bordet. 

Det er skikkelig ekkelt!”

__________________________________________________________________

Og statusen sin gjør nytta si den, den er BÅDE humoristisk, den sjekker om folk faktisk LESER det som blir skrevet OG den får blodtrykket til å øke, iallefall frem til man når siste linja 😉 

Men så måtte det jo komme da, en sånn surmaga kommentar om amming, og at man helst ser at DET ikke foregår på steder det ferdes folk. At man faktisk blir BRYDD av at andre mater babyen sin.. 

Jeg var egentlig tenkt å bare la det passere, det blir så dumt at det egentlig ikke er verdt å sløse verken tid eller kalorier på å kommentere, helt til jeg oppdaget at dette mennesket sitt PROFILBILDE på facebook er tatt på en fjelltopp (so far so good) der en mann står med BEGGE hendene godt planta på denne damas pupper!! Da ble dobbeltmoralen så sviende varm at jeg bare måtte – for hvorfor i alle dager skal det ikke være greit å mate babyen sin ute blant folk – men samtidig så skal offentlig puppetafsing være helt greit.. (?)

Jeg fikk faktisk både svakesjuka, dånedimpen og ble helt sjakkmatt på en gang.. 


PS: dette er et godt voksent menneske med voksne barn.. For den som måtte lure.. 
PS 2: Beklager dialekta, men det var nå dette språket diskusjonen foregikk på.. 

Dette her er en stund siden nå, men jeg sitter fortsatt her å lurer på hvor i svarte verden feilet hen..
Sånn for å ta det hele et skritt lenger..

Hvorfor er dette greit:

Men ikke dette:

Mother is giving her baby breastfeeding
Licensed from: DNFStyle / yayimages.com

Vi har et føkkings ansvar – til å STØTTE de som vil amme, at ingen skal måtte føle noe som helst slags ubehag om de må leite frem puppen om det så er på kafe, ferge, på et kjøpesenter eller på butikken. Og de er deres fordømte rett til å gjøre det om det blir nødvendig! 
Og vi skal og MÅ også lære barna våre dette!

Om datteren min noen gang føler at amming gjør henne BRYDD? Janei da tror jeg jaggu jeg kommer til å ta det som et personlig nederlag gitt! 

 

Ammer/ammet du barna dine offentlig? Og føltes det greit? 

—————————————————————————————-

PS 3: -Og før noen begynner å hyle om å henge ut noen og blablabla… Denne venninna min har nærmere 840 venner på facebook – det er i aller høyeste grad en offentlig ytring og jeg ble dermed kalt rævhøl.. Helt offentlig… 

«En handling er offentlig når den er foretatt i nærvær av et større antall personer, eller når den lett kunne iakttas fra et offentlig sted. Består handlingen i fremsettelse av en ytring, er den offentlig når ytringen er framsatt på en måte som gjør den egnet til å nå et større antall personer»

Sommeren 2015 ble det avsatt en dom i Stavanger hvor «større antall personer» ble definert til å være over 20 personer. Om det er en lukket eller hemmelig Facebook-gruppe/profil spiller ingen rolle. Over 20 personer betyr offentlig ytring.

August Sew..

Litt har det blitt, men tiden nede i kreativbutikkhula mi har faktisk gått med til å klippe HERLIGE ordre til minst like herlige kunder, og det gjør meg så GLAD! Enkelte stoffer har jeg faktisk blitt usolgt for og har måttet bestille inn mer av! Hurra! (så til dere som venter på regnbågskullar, det kommer – de skal bare ruge litt i en lastebil og i tollen først!)

BmQ2v1wHlbQ
Bestillingsøm i de HERLIGE stoffene fra Nygårda, mønsteret er basic hoodie som jeg har skrevet om her før, et mønster jeg etterhvert har sydd såpass mange av at jeg har begynt å “hacke” det litt for å få det helt sånn som jeg liker det. Nå legger jeg på endel i bredden på armene, har endret hetta og litt på ribben i armene. Jeg digger BOSSY stoffet og bruker det på det meste for tiden, det er attitude og kontraster som rocker! 
 
BmTODBCnRp0
Snuppesøm! Også her er mønsteret fra Made By Runi, dette heter Peplum Tunic with a Twist! Ingen endringer her og det satt superfint på snuppa her! Og som du ser på poseringa, bossystoffet kommer helt til sin rett! 😉 
 
BmlWkFQHvuO
Restesøm ble det også litt av! Disse trusene er helt geniale å sy av rester som er for smått til noe annet! Og truser får man jo ikke for mange av heller så win win! 
 
BnD8_9iH3us
Så helt på tampen av august måned så ble dette settet ferdig! Happydays bukse fra Jubel & Balupa og Basic Hoodie her også! 
 
Litt ble det, meeeeen.. Håper september gjør det litt bedre 😉 

Yoga!?

For etter kvalme mengder googling etter informasjon på kronisk bekkenleddsyndrom så er egentlig allmuen enig i at dette er en treningsform som ikke gjør NOE annet enn godt for kroppen, så da bør man vel egentlig bare høre etter. Eller? 

Youtube hosta opp denne videoen og jeg så gjorde.. 

Og gudbedre altså, om det var kroppen som protesterte eller var medgjørlig vites ikke, men det knekte og knakte i ETT dundrende kjør fra jeg starta til videoen var ferdig. Ble nesten satt ut av hele greia..

Men! Ikke en vond flekk i kroppen etterpå, så dette skal man definitivt fortsette med minst en gang i uka, og kanskje flere! 🙂 

Processed with VSCO with hb2 preset

🧘🏼‍♀️ NAMASTE 

 

 

Ukas fjell!

Ukas første fjelltur ble “runden” min – den runden jeg har som mål å klare på kortest mulig tid og en eller annen gang helt ned i 45 minutter, den går opp på Skåla, opp på “fremsiden” og ned bak. Og på lørdag var jeg så heldig å få selskap av godeste snuppa – hun hadde allerede en fjelltur fra dagen før OG en fotballcup tidligere på dag i beina men det var visst ikke sååå nøye gitt, hun holdt ikke tilbake og løp fra mora si flere ganger. *kremt*

Processed with VSCO with av4 preset

Processed with VSCO with l6 preset

Processed with VSCO with l6 preset

Noen minutter etter vi hadde tråkka oss ut og over dørstokkmila kom regnet.. og vinden.. Og det ble ikke akkurat mindre av sorten til høyere vi kom, men det var ingen sure miner – vi bare gassa litt ekstra på. Og tråkka over dørstokken her hjemme igjen 1 time og 10 minutter etter vi dro. Noe jeg er veldig fornøyd med! En veldig fin tur en lørdags ettermiddag ❤︎

Tur nr 2 ble en skikkelig søndagstur! Skulle egentlig bare på en liten tuslerunde – endte opp med drøye 4,5 km 
Her var det samboeren som var i ekte kjedesegsøndagsmodus og dro med seg alle på tur, omtrent 4 km lenger enn vi hadde tenkt ble det, men fin tur til tross for litt manglende rutekunnskap *host* og manglende medbragt niste, gikk litt tom for energi si! Men alt i alt? En over middels ok tur! 

Fjellet altså! Den mest fantastiske treningsformen jeg vet om! For belønninga er så utrolig stor og mestringsfølelsen er så til stede når man står der på toppen og faktisk har nådd et mål! 

Men! Nå trenger jeg nye sko, solide fjellsko – lette og ledige som også kan egne seg til lett jogg på sti – men som også støtter over ankelen og IKKE koster en formue.. Finnes de? 

NYTT MØNSTER (for meg altså!) Happydays Bukse

Har liksom holdt igjen litt, har syntes de ser litt snodige ut på, nesten litt for baggy på en måte..
Og jeg syntes faktisk jeg klarte å holde igjen kjempelenge også, helt siden tidlig i fjor tilogmed.. Men nå MÅTTE jeg prøve selv.. Alfred trenger nye bukser i en størrelse opp og jeg er litt lei av å sy de vanlig, litt kjedelige, men VELDIG gode buksene han har nå.. 

Dette mønsteret kommer på en slags måte i 4 varianter, baggy og slim, med og uten lomme.. 
Her har jeg sydd baggy uten lomme str 80 til Alfred
⬆︎ og ei i størrelse 68 ⬇︎ på bestilling.
For sånne småttiser trenger virkelig ikke lommer. På noen måte.  Så da er det greit å slippe det ekstra-arbeidet med dem også 😉 

Så tok hun litt av da si! 

Og til og med til snuppemor! Svart isoli kombinert med Trolls stoff kjøpt på opphørsalg så ble dette ei ganske kul bukse synes nå vi iallefall, med blondesnorer for en litt mer feminin touch til hun her som egentlig er litt av ei guttejente.. 

#somebodycallvouge! 

Og dette var et veldig gøy buksemønster å sy av, kjapt og greit, noe som gjør at man lett kan sy flere, og man kan gjøre de ekstra spesielle siden den er to deler delt i front.

Til babyer er det god plass til bleierumpa og til de større ungene uten bleie er den akkurat passe sid i skrittet. Jeg har kun sydd baggy-utgaven foreløbig, den dekker alle behov her akkurat nå 😀 

 

 

Oh Hello You Beautiful

Det finnes faktisk ikke noe mer tilfredstillende enn ei flette ny, uåpnet eske som ser sånn ut..

Det gir en sånn glede i sjela det kan egentlig ikke beskrives med ord, lykke kan kjøpes (litt) for penger! 

BmxgFogHt_z
For litt siden pakket jeg ned min trofaste Covert, lille, store trofaste Covert som har lært meg MYE om både tålmodighet og viktigheten av rett tråd og nål, min første covermaskin – bratt læringskurve, siden den krever pågangsmot og vilje til å prøve å feile, men etter det var overstått, så svikta han aldri.. Men nå var tiden inne for et lite bytte – både fordi jeg hadde lyst og fordi jeg faktisk trengte en litt mer hardfør maskin som ikke krangler like mye på dårlige dager 😉 
 
Og valget falt på drømmemaskinen, virkelig symaskinenes Rolls Royce – Babylocken! 
Jeg har spinket og spart og når jeg fikk igjen noen kroner på skatten så var det endelig bare å bestille, jeg kjøpte min hos Hjartesaum – siden jeg jo har jobbet der, og det er VIKTIG å støtte de små butikkene også! 
 

Og herrefredens for en overgang! 
Jeg har fått økt stinghastigheten med 500 sting i minuttet, holdt på å kjøre over fingrene mine første gang jeg tråkka på “gassen” 😛 

Bm0aREoH3L_

Det er en D Y R maskin, og om den er verdt pengene kan nok diskuteres, men den er virkelig – VIRKELIG god! Og jeg har oppretta ny drøm i Dreams-appen, nemlig en overlock av samme merke.. Håper å være ferdigspart til neste høst, for den maskina, den er ikke gratis den heller på en måte.. Men man får kvalitet – og noe som varer nesten evig og det er jo viktig det og! 

 

Såeh.. Brukte du skattepengene dine på noe vettugt?