Å TA ET VALG MAN IKKE VIL..

Det hadde ulmet i bakhodet.. Ganske lenge faktisk.. Det valget man måtte ta, det man ville utsette til det uendelige, men som tvang seg nærmere og nærmere hele tiden.. Som et slags trykk mot brystkassa man ikke ble kvitt.. Den dårlige samvittigheten som gnagde og ropte bare høyere og høyere.. 

“Alle” påpekte det, at det beste hadde vært om hun fikk et hjem som hadde mer tid, mer overskudd, der hun fikk den oppmerksomheten hun virkelig fortjente.. 

For hun er en krevende hund, som når hun ikke får det hun trenger, blir vannvittig travel.. Man ser hjernen hennes går på høygir og hun klarer IKKE å slappe av.. Og det har vært nok av dette den siste tiden (siste året) for å si det sånn.. Så når Molly sin tidligere medeier sa hun hadde funnet noen veldig fine mennesker som kunne gi Molly det hun trenger, så var det bare å trekke pusten – og være fornuftig – pakke egoismen til side – og si ja takk.. 

Så nå får jeg snapper og bilder av fjellturer, lekeplassturer og andre turer.. Hun koser seg med de nye, fine folka sine og jeg tror faktisk hun får MER enn hun trenger.. Så jeg angrer ikke – sånn egentlig.. Men det gjør litt vondt uansett..

Og ungene.. De ser ikke dette sånn som jeg gjør det for å si det sånn.. Men jeg håper det går over sånn etterhvert.. 
Men vi savner.. Det gjør vi..

Følg meg gjerne! 

DU HILDRANDE DU!

2 måneder har gått.. 2 hele måneder siden du kom inn i livet vårt.. 

Og mye har skjedd på disse månedene altså, fra å være en nyfødt liten skapning med kun grunnleggende behov har vi nå lært oss å kommunisere på vårt vis, vi kan ha fine “samtaler” og gode stunder.. Du peiver med armene, “snakker” i lange stunder og viser med hele deg at dette koser du deg med. Og jeg koser meg veldig jeg også.. 

Du har fortsatt til gode å lære deg å sove lengre strekk da, det går i 40 minutters til en times lange lurer (unntatt når vi skal noe, DA kan du sove da!) Jeg tror jeg hadde satt pris på færre og lengre lurer, men jeg tror det kommer sånn etterhvert, så kanskje den følelsen av å aldri få gjort noe slipper taket også.. 

Du sover godt på natta nå, mat får du både en og fem ganger, men det går (foreløbig) veldig greit.. Som oftest er det igrunnen bare to.. 
Du skal straks over i en størrelse større i klær også, størrelse 62! Kjenner igjen følelsen fra de to store også, det er like vemodig hver gang en liten størrelse pakkes vekk.. 

Kjære Alfred` en min, jeg gleder meg til de neste månedene, må de være like fine som de to første.. 


Følg meg gjerne! 

#alfred #brevtilalfred #månedsoppdatering

BLOND HAIR DONT CARE!

Forandring fryder, og noen ganger mer enn andre.. Og når man går rundt og er skikkelig lei av seg selv og hvordan man ser ut er det to ting som er enkelt å gjøre.. 

1. Handle seg nye klær.. TOTALT uaktuelt her siden jeg er et partre *host* størrelser større enn jeg normalt er enda.. (mulig jeg er den nye normalen nå da, vet ikke enda..) 

2. Gjøre noe med håret.. En enkel løsning – hvis du som meg, tror på at hår er hår, det er ikke så farlig, det vokser ut igjen.. Bryr du deg litt mer enn jeg gjør og ikke trenger ekstra spenning i hverdagen så drar du til en F R I S Ø R og gjør det! 

Needless to say, med tanke på overskriften, det var håret som fikk gjennomgå denne gangen.. 

Og jeg bestemte meg av alle farger i verden – for å bli BLOND! 

FØR galskapen begynte.. Ganske sånn vanlig kommunegrå/brun, ikke farget håret på aldri så lenge med litt varierende ettervekst pga et laaaangt svangerskap.. 

Jeg var selvsagt ikke alene oppi dette her, jeg fikk jo hjelp. Både av dama på Cubus og lillesøs, kvaliteten på hjelpa kan helt klart diskuteres, men den var iallefall der.. 

Gikk for to pakker av denne sorten her.. Anbefalt av dama på Cubus.. 
L’OREAL PARIS COLORISTA (EFFECTS) BLEACH

Det anbefaler jeg IKKE at du gjør.. Dette produktet er helt ubrukelig.. Omtrent umulig å fordele gjevnt, den er forferdelig tørr i konsistensen og ja.. Bare.. Ikke gjør det.. For da blir du nemlig seende sånn ut:

Fint hæh!? Jeg både lo og grein når jeg så resultatet.. Noe så ujevnt og merkelig har jeg aldri sett! Og det etter TO runder med bleking! Men dette er endel av hjemmefargergamet så jeg ga meg ikke.. Innom VITA denne gangen, litt mer effektiv hjelp og kom ut fra butikken med denne: 
DEPEND BLONDERING FÖR BRUNT-LYSEBRUNT HÅR

Etter en runde med ny sort bleking og to runder med lillashampo i tørt hår er jeg egentlig ganske fornøyd.. Iallefall med fargen.. Sveisen i seg selv er et annet kapittel, men det får bli til et annet innlegg.. For ja, jeg klipper nemlig håret selv også! 😂

Så det går faktisk an å få det sånn høvelig ok hjemme , det krever litt tålmodighet men på kjøpet får du uendelige mengder spenning også.. Blir det endring i fargen, blir det jevnt, blir det kaos, kommer håret til å falle av? osv.. Ingenting kan slå den altså.. 

Ha en fortsatt fin dag – med eller uten spenning! 

Følg meg gjerne! 

DØRSTOKKMILA OG iOS11

Det er så godt med de dagene der man virkelig klarer.. 
Klarer å putte babyen i vogna å GÅ i stedefor å sette ræva i sofaen for å se på Dr. Phil.. Kjenne at man faktisk har puls og klarer å nyte det fantastiske været man har her nå.. 

For det er ikke hver dag det ser sånn ut på sunnmøre, og det er nesten (men bare nesten) en skam å sitte inne.. (Jeg mener virkelig at det er en voksens privilegium å sitte inne selvom sola skinner ute.. Ungene derimot? Må ut!

Det ble 4,4 km i sånn passe ruslemedvogn tempo. (10 km/t)
Etter 3 av dem så sa det *knekk* i hofta og bekkenet ville ikke være med å leke lenger, men det er FREMGANG! HURRA! Tidligere har jeg klart ca 1,8 km før bekkenet takka for seg så det er iallfall tydelig at å ta det sakte og pent, samt øke litt hver gang hjelper. Men en liten time ute i frisk luft er bare fint for sjela selvom bekkenet skrangla.. 

Og voffen syntes nok det var rimelig ok han også.. 

Men tror nok det ble for mye frisk luft – jeg har iallefall ikke vært borti makan til sovegutt nå! Vi gikk hjemmefra klokka litt over 9, hjemme 10 og han sover ENDA!!? (12:30) Vært oppe en gang for mat og rett tilbake i soveland.. 
Og jeg? Jeg som ENDELIG har litt tid for meg selv, begge armene ledig og kan sikker få gjort SÅÅÅ mye?
Jeg har fått oppdatert telefonen til iOS11 (mye nye, snasne funksjoner der ass!) så litt har jeg faktisk fått gjort i dag! Faktiss! Men det er egentlig gjort av seg selv.. Jeg kjenner egentlig på det stresset jeg vanligvis har når jeg ikke får gjort noe pga ikkesove baby.. Men nå?

Jeg sitter i sofaen, drikker kaffe, spiser banan og ser på Ellen DeGeneres.. 
Burde kanskje lagt sammen litt klær eller`no? 

Følg meg gjerne! 

#familie #livet #utpåtur

KOKOSOLJE – I KAFFEN SA DU?

Jess!
Dette prøver jeg å huske hver morgen, ei røsslig teskei med Cocosa Kokosolje på skeia i koppen før jeg trykker på knappen.. 

Kokosolje/fett kan være så innmari bra for deg (og meg!) 

★ Kokosolje kan øke forbrenningen din og hjelpe deg å forbrenne fett.

★ Laurinsyren i kokosolje kan hjelpe deg bli kvitt bakterier, virus, sopp og infeksjoner

★ Bidra med drivstoff til hjerneceller som sliter med å ta opp blodsukker (f.esk. ved diabetes 2) og bedre symptomer på Alzheimers sykdom. 

 Styrke immunforsvaret ditt, dempe inflammasjon i kroppen og bedre leddbetennelser

Blandt annet.. Så kanskje kroppen synes den lille teskeia kanskje ikke er så dum? Og så blir jo kaffen litt morsommere å drikke da siden det blir sånne små bobler på toppen.. 🤣

Bruker du kokosolje i hverdagen? 

Kilde Kilde

Følg meg gjerne! 

#kokosolje #kaffe #morgenstund 

KAN UNGA KAN JEG!

Enkelte utfordringer er det bare å hive seg over når man først ramler over dem, som denne som syglede.com utlyste for en stund siden. De søkte etter test-syere som skulle få en dæsj stoff sånn nå og da, som man fikk sy av helt fritt, mot at man tok litt bilder av det ferdige produktet og sendte dem. 
Jeg sendte melding og ble plukket ut, yay! 

For en stund siden kom pakken i posten. Og jeg må innrømme at dette stoffet har jeg sydd uendelige mengder barneklær av i mange år allerede, det er et av de superpopulære printene som Sydilla hadde den gangen de eksisterte..
Jeg har sydd bodyer, bukser, luer, gensere, jakker og jeg veit ikke hva av dette printet, i akkurat denne fargen tilogmed, så hjernen min gikk litt i svart når jeg skulle komme på noe litt nytt og spennende.. 

Men så slo det meg, jeg har jo for po**** aldri sydd noe til meg selv av det før! Kun til mine egne og andres barn.. 
Så da var det bare å hive seg rundt å bla igjennom alt man hadde av mønsterblader og bøker for voksne.. 

Landa til slutt på ei bukse i Ottobre nr 05/2011 – lett og ledig “fritidsbukse” – LOUNGERS heter den, perfekt til trilleturer, og senere fjellturer.. 

Og jeg synes det ble tøft jeg, en skikkelig ekte fargeklatt langs veien! Og om man har en forholdsvis nøytral overdel kan man LETT bruke denne til hverdags også, det kommer iallefall jeg til å gjøre! 

Ut på tur, mot butikken en lørdagsmorgen, snuppemor, (som er fotografen her) Atlas og jeg, for å sende nettbutikkpakker og handle lørdagsgodis!

Jeg elsker jo farger da, og kan nok lett se at noen som foretrekker pasteller og sånt får litt gnagsår på øynene sine der jeg går.. Men hverdagen trenger litt mer farger og ting som ikke er helt på gjennomsnittet! Og en utfordring jeg i utgangspunktet så litt mørkt på ble plutselig bare kjempegøy.. Når man først skjønte hva man burde gjøre 😉 

Jeg har igjen en liten slant av dette stoffet, som faktisk skal bli barneklær.. Det blir en gang i løpet av neste uke – håper jeg! 

Følg meg gjerne! 

HELLO!?

Is it me you`re looking for? 

Nå måtte jeg faktisk logge inn på nytt her.. 
Det er altså så lenge siden jeg var innom bloggtinggreiene her, at jeg måtte verifisere trynet mitt.. Det o`store fraværet har selvsagt sine grunner, noen dumme avgjørelser måtte taes, hår måtte farges, ting måtte syes, fotballkamper skulle spilles osv..

Men mest av alt så har minisjefen bestemt seg for å leke et kjempedyrt frimerke og virkelig være K L I S T R E T til meg… Og ikke bare det, men han har bestemt seg for at søvn i bolker på mer enn 8 minutter er direkte oppskrytt… 

Den som chiller synder ikke…

 

Høstsesongens første pokal i boks!

 

Girasolsjalet etter storebror var ganske lurt å ha liggende under vogna..

 

Kommer nok et partre anekdoter om både det ene og andre sånn etterhvert.. Bare jeg får mer enn 8 minutter egentid i ett strekk.. For det er ikke så mye man rekker på 8 minutter, annet enn å sette seg ned, sukke litt og tappe i kaffekoppen… 

Men vi bruker snap litt da, så følg meg/oss gjerne der, og på de andre stedene i sosiale media, det er bare trivsel! 

 

Følg meg gjerne!