Tilbake til LEGOhverdagen..

Og det var litt godt.. 
Avslutningen på årets vinterferie ble i går en dag som besto av fest, kaker, familie, ballonger og en sylfersk 7 åring! 

Og lego.. Må ikke glemme LEGO! 

Det var Lego Friends Tivoli, Lego ditt og lego datt… Og ikke minst.. Lego Friends Grand Hotel.. 
Dette hotellet har hun ønska seg i månedsvis.. Men til den prisen måtte det en særdeles spesiell anledning til og på denne bursdagen ble det spleiselag på besteforeldre, tanter og onkler så da ble det endelig Grand Hotel! 

Snuppemor er heldigvis ei som er glad i å bygge selv så selvom sambo har sittet noen timer i går så bidrar hun også, så man sparer litt fingertupper 😉 
Etter jul så var det også legobonansa og da laget vi denne videoen.. 

Og heldigvis er lego ikke det verste man kan leke med, (heller motsatt altså!) det er knallgod trening for konsentrasjonen som igjen kan gjøre det lettere for ungene på skolen… 

Og så er det jo gøy da, både for små og store! 

How to: Vaske sminkekostene GULLENDE rene..

Jeg kom brått på en video jeg hadde sett en gang for lenge siden, om hvordan man lager sitt egen smikekostvaskebrett.
Mine koster har ikke fått seg en real vask på leeeeenge og jeg har begynt å frykte sykdommer på øyet om jeg ikke tok meg på tak snart..
Har faktisk ikke sminket meg på flere dager pga. akkurat det så med litt tid til overs før ungene kom hjem fra skolen så mannet jeg meg opp. Skulle egentlig innom Biltema for å kjøpe plexiglass men så langt kom jeg meg aldri, så jeg ofret en ren, pen og lite brukt skjærefjøl..

Here it goes:
DIY Sminkekostvaskebrett
Det man trenger, limpistol, lim og en skjærefjøl/plexiglassplate/hard plate i plast. 

DIY Sminkekostvaskebrett

Start med å lage forskjellige mønster med limet på platen. DIY Sminkekostvaskebrett

Til du har dekket hele med litt forskjellig.

Dotter – sikksakk – buer – svirler.. Bare fantasien som setter grenser 🙂 Jeg tok latmannsvarianten denne gangen og gjorde det enkelt! 🙂 Vent til limen har tørket så er det bare å sette i gang.

Hold brettet under litt rennende vann, ha på sminkebørste shampo, eller en veldig mild vanlig shampo og dra kostene frem og tilbake, opp og ned, og til høyre og venstre, jeg SÅ alle sminkerestene bare skli av, denne virker på skikkelig, og man får de grundig rene! 🙂 Skyll dem i rent vann etterpå og legg til tørk. DIY Sminkekostvaskebrett

Jeg fikk vasket alle kostene mine skinnende rene så nå er det bare å sminke seg igjen! 😉

(Dette innlegget var opprinnelig postet på min gamle blogg, derfor er vannmerket på bildet som det er, er endel av prosessen med å flytte over innlegg jeg vil ha her på dette fine stedet)

#sminke #makeup #DIY #gjørdetselv #skapdetselv #tipsogtriks 

BABYSØM – Babynest

Endelig ferdig med et prosjekt jeg har kavet med en stund, disse her er egentlig et lite mareritt å sy, men om man tar seg tid (noe jeg sjelden gjør) så går det jo bra til slutt.. 

Fikk begynt så vidt med monteringen på jobb i de stille stundene.. 
Monterte sammen for og bakstykke og fikk skråbånd rundt.. Noe som jeg mente å huske fra sist var det verste, men jeg husket feil gitt.. 

I går satte jeg meg ned for å gjøre det ferdig og til tross for at det i grunnen ganske hyggelig å sy til mageboeren ble ikke dette akkurat en sånn supertrivelig affære.. 

Feil nr 1 var å legge platevatten i bunnen FØR jeg festet vinyltrykket.. Ergo så smeltet platevatten litt og ble mindre myk enn det den egentlig burde være.. Det går fint men dog.. Et lite snev irriterende alikevel.. 

Småfeil nr 2 var når jeg skulle sy sammen enden/bunnen, jeg fikk det ikke pent uansett hva jeg gjorde, og jeg endte til slutt opp med å sy hele sulamitten sammen for hånd.. Det ble greit nok, men ikke helt sånn jeg hadde sett for meg.. 


Men sånn sett i lys av at dette kun er mitt andre babynest så må jeg nesten si meg godt fornøyd altså.. 
Gråe prikker og stjerner, for grått er det mest nøytrale jeg kan tenke meg for tiden, for hvitt er liksom litt sånn… Kjedelig.. 

Vinylprintet i lys turkis, skulle vært i hvit glitter men hadde ikke nok.. 

Godt fornøyd altså.. Sånn egentlig.. 

Utstyrsliste(alt er fra Stoff & Stil unntatt vinylen som er fra KreativShop) 
Stjernestoff  
Prikkestoff

Skråbånd
Satengbånd
★ 
Mønster
Vinyl

Så alt i alt ble det jo brukandes, og jeg gleder meg til å ta det i bruk. 

#søm #hobby #håndarbeid #baby #graviditet #svangerskap #redebygging

Vinterferiemood..

Tirsdag.. Dag 2 av årets vinterferie.. Men den har vart siden fredag sånn egentlig..
Og med den startet vi faktisk årets campingsesong.. Greit å starte tidlig når sommerferien blir både kort og mer slitsom enn planlagt.. 😉 

 

Et innlegg delt av DottyJune (@dottyjune) lørdag 18. Feb.. 2017 PST

Bjorli fra fredag til mandag, stort sett fint vær og gode forhold, og en meg som pga knøttet i magen og dårlig balanse, avsto fra å spjelke føttene fast i utstyr av glassfiber med stålkanter.
Renne på ski går sikkert fint det altså, tryne på ski går sikkert mindre bra og er det noe jeg er god på så er det å tryne på ski.. 

Men ungene kosa seg da! 

 

Et innlegg delt av DottyJune (@dottyjune) søndag 19. Feb.. 2017 PST

Vi fikk benytta oss av litt av det Bjorli har å by på av både mat og underholdning og det var en bra suksess.. 

Ingen av de tre kidsa vi hadde med oss hadde knappest prøvd verken skitrekk eller slalomski før, så det ble jo en interessant opplevelse.. Og skal hilse og si at å hjelpe en 6 (snart 7) åring som vil klare selv UTEN å ha ski på beina selv er en svett opplevelse… 
Snuppa hylte fordi jeg holdt henne i hånda feil, jeg sprang ikke fort nok (!!!) og i feil retning tydeligvis og alt var bare skikkelig dritt, som om det er så himla lett å løpe (!!) med bollemage og heftig tjukk påkledning!
Ingen av oss to syntes det var spesielt hyggelig og jeg var 2 millimeter fra å bare trakke meg hjem igjen.. 

Så det endte faktisk med “klare sjæl” metoden.. 
Plasserte de i trekket og sa hadebraaa.. Gikk fint det assa 😉 

Ungenes første tur i skitrekk
Poden i sving! 😀

Ungenes første tur i skitrekk
Og snuppa….

Barn tar ting mye fortere enn voksne altså, helt magisk å se på.. Alle sammen klarte både trekket og bakken alene kjempefort og hu mor fikk stå nederst å ta bilder og filme litt og kjenne på stoltheita.. Gjør godt det også innimellom, selvom jeg aller helst skulle vært i bakken sammen med dem. 

#læreselv #barneoppdragelse #gravid #vinterferie #familieliv #familie

Balsam for sjela..

Etter ørten (ca 11) uker på sofaen i fosterstilling, der man i grunnen mest har synes synd på seg selv og mislikt livet så setter man desto større pris på de GODE dagene, som den i dag for eksempel.. 

De dagene der man orker å yte de lille ekstra! Som å stoppe på butikken på vei hjem etter å ha levert ungene, handle inn brød, melk og middager, komme hjem, rydde kjøkken og starte på middagen tidlig for en gangs skyld, orke å lage noe som tar mer enn tjue minutter å få ferdig.. 

Og ikke minst da, å orke å gå UT! Ut å lufte både meg selv og den dårlige samvittigheten min aka. Atlas og Molly.. 
Og det var så rart å gå ut.. Jeg var KJEMPESUR de første 500 metrene, sur fordi de dro i båndet, sur fordi de surra rundt og sur fordi de var til omtrent.. Men så etterhvert som den friske lufta fikk virke litt så forsvant surheta også, og når jeg kunne slippe båndene, kaste litt pinne og leke litt så var alt glemt, fy som vi kosa oss! 

Her er kaldt i dag, og med vind så ble det enda kaldere. Hadde i utgangspunktet egentlig bare tenkt å rusle oss langs gangveien men vi kom oss ut og opp i høyden allikevel. 
Fristet veldig å labbe helt til topps, men uten drikke orket jeg ikke i dag, men kanskje en annen dag 😀 

Kjenner jo at kroppen har forfalt veldig disse ukene, men med denne dagen i boks så håper jeg det kommer flere av de gode dagene og at man faktisk får bevegd seg mer, for det trengs virkelig.. 

#svangerskap #gravid #utpåtur #livet #engoddag

Hjemmelaget pasta!

Noe så digg! 

IMG_8501

Og så enkelt da gitt! Og ikke minst GODT! Skikkelig god, myk og fersk pasta!

Grunnoppskriften er:
1 egg

100 gram mel.

Dette holdt akkurat til to små munner, så til en familie på 5 ville jeg nok både tre og firedoblet oppskriften, alt etter hvor små/storspist noen er. 

Ha melet i en bolle, lag en liten grop i midten og ha egget oppi, rør med ei sleiv eller slikkepott til massen begynner å bli rimelig fast.
Da heller du den ut på bordet og knar i ca 5 minutter til, til den blir fast og fin med sprett i.
Vi har verken pastautstyr eller noe som kan ligne i hus, så jeg kjevlet den til den var 2 mm tykk og så fikk ungene lage strimler med pizzahjulet, litt ymse størrelser ble det, men det gikk fint.
Kok opp vann med litt salt og ha i pastaen forsiktig og i små mengder om gangen.

Kok i 2-3 minutter og vips! Ferdig!

Jeg er helt gira og kommer nok til å eksperimentere litt med dette fremover.. Planen først er iallefall å prøve en versjon med grovere mel, og kanskje litt basilikum. Eller en versjon med spinat og hvitløk? Hodet mitt sier at det høres helt himmelsk ut!

Prøv da vel! Det er lettere enn du tror 😉

(Dette innlegget var opprinnelig postet på min gamle blogg, derfor er vannmerket på bildet som det er, er endel av prosessen med å flytte over innlegg jeg vil ha her på dette fine stedet)

Hei Februar!

Håper du tar med deg litt vinter, snø, sol og glede nå når du har dukket opp.. 

Winter
Licensed from: John777 / yayimages.com

Både jeg og ungene trenger litt snø for å få tiden til å gå fortere..

For det er ikke til å stikke under en stol at dagene ikke akkurat flyyyyr forbi for tiden, selvom jeg prøver å sysselsette meg så godt det lar seg gjøre med både husarbeid, søm, strikk og sånne ting så er ikke dagen over i en poff… 
Ikke tørr jeg dra så langt hjemmefra og være borte videre lenge heller, jeg orker ikke være kvalm og elendig andre steder enn her hjemme.. 

Logger meg på bloggen stort sett hver eneste dag for å knote ned noen ord, men hva i svarte skal man skrive om da? Når man ikke opplever ting har man vel fint lite å skrive om også har jeg oppdaget.. 
Prøver å tvinge meg ut i frisk luft hver eneste dag, men her i huset er kvalmen sjef så det er ikke hver dag det går så bra.. Men rolige turer er fint for bekkenet også så jeg prøver iallefall! 

Ellers har Januar vært stille og rolig, tiden går jo. For dagene går sakte men ukene litt fort, om det gir mening.. 
Har jo fått gjort litt, vi har kjøpt vogn å bilsete og tøybleier. I tillegg har jeg fått hanka inn sprinkelseng, (men ikke før nærmere sommeren) lammeskinn, vippestol og bæresele (kjekt å ha et enklere alternativ til bæresjalene innimellom) og fått skrevet av meg de litt småtunge følelsene jeg hadde om det som nå er fremtiden vår. 

Når formen min er som den er, godt over middels elendig, så setter det jo en demper på det meste, men etterhvert som dagene faktisk går så har man jo håp om at det en dag skal snu og bare bli bedre og bedre, og jeg håper februar er måneden det skal skje! Krysser fingrene iallefall! 

#tilbakeblikk #svangerskap #graviditet #gravid #livet