ÅNDEN SOM KOMMER OG ÅNDEN SOM GÅR..

Men nå har den iallefall vært her en stund og jeg har fått gjort unna endel.. 

Sett sydd på bestilling… Omslagsbodyer er fryktelig mye arbeid å sy altså! Mye mer enn man skulle tro.. Men det taes igjen i at det er et superpraktisk plagg, siden man slipper å tre det over hodet.. 

Body til magerusket her hjemme, disse gekkoene fra Stenzo er så fint! Kjøpt hos Syglede. Skal få seg matchende bukse tenker jeg. 
Kantet med ribb fra Kjekk og Søt, rundstrikket så man kan skjære ut laaaaaaange remser, jeg aner ikke hvor mange meter jeg fikk ut av 50 cm men det var MANGE! I følge kalkulatoren ca 18 meter, og det kan nok godt stemme.. 

Så har det blitt mer tøybleiestæsj! PUL stoffet er kjøpt hos Kreativshop.. De har 3 pk med biter, jeg er egentlig ikke NOE glad i å kjøpe stoff i annet enn hele og halve meter, men skal man ha mønstret pul så er det visst sånn en MÅ gjøre det.. 

Jeg får iallefall enten to nyfødtstørrelse bleier, eller en bleie og ett bleietrekk ut av en bit, så totalt 6 bleier for 149 kr i pul er ikke ille altså.. 
Innsiden og borrelåsen kommer fra roggbif.no, ikke fleece denne gangen, jeg tenkte å prøve noe nytt mange tøybleiesyere skryter av, nemlig wicking jersey! Synes kanskje det ser litt tynt ut, men vi prøver.. 

Mønstrene jeg syr av finner du her, om du vil prøve selv..
De ser veldig greie ut, men aberet med å sy så mye før fødsel er jo at jeg får ikke sjekka passformen sånn etterhvert og gjøre tilpassninger.. Men men.. Igjen.. Mange skryter av disse mønstrene, så jeg satser på at de fønker.. 

Så er det bare å håpe at dagene frem mot slutten av Juli går foooooooort.. 

Følg meg gjerne: 

 

PREGGO-OPPDATERING 32 UKER

Hvor langt er jeg på vei?
32+2 – 8 uker (57 dager) igjen.. 

Jeg blir særdeles lite imponert når jeg ser trynet mitt på disse bildene, det er tydeligvis askegrå og utslitt som er “go to” looken for tida 😛


Babyen er like stor som:
En kinakål! (??) Ca 40 cm lang og 2,15 kg i slutten av denne uka.. 

Chinese cabbage
Licensed from: Digifoodstock / yayimages.com

Livet i magen:
Etter en periode der det hadde tatt seg opp er det nå tilbake til å være i overkant rolig.. Jeg veksler mellom å være litt sånn overbekymra og på nippet til å ringe føden for å få en sjekk, og å tenke at han har jo vært sånn hele veien, det er rolig som egentlig er normalen.. 
Og jeg vil ikke ringe og så er det egentlig ikke nødveldig heller.. 

Humør og hormoner (og søvn)
Det går sånn opp og ned.. Jeg er veldig hormonell, og når jeg er sliten blir det enda verre… Jeg har igrunnen gitt meg selv opp, og det får bare være som det er.. 

Kroppen min.. 
Er tung, uveidig og upraktisk.. Jeg sliter med alt fra å bli våt i dusjen til å plukke opp dritt fra gulvene.. 

Vekta:
+11 kg ca.. 

Shopping
Siste rest som jeg mangler til tøybleiene, nemlig en plass å ha de skitne bleiene før de går til vask!

ScullUglerZigzag  <– linker! 

Så ble det litt handlings av bodyer og et par bukser i str 56 i helga.. 🙂 Så nå tror jeg at de minste størrelsene nærmer seg i boks altså! 

Hjemmeproduksjon til babyen
Ikke noe denne uka som har gått, men nå i kommende tror jeg at jeg skal få unna litt til 🙂 Ellers strikker jeg jo litt hver dag, men det går fryktelig sakte.. 

KLUTER! FOR ENGANGS ER BLÆH!

Når engangs vaskeservietter omtrent kan brukes til å vaske vrange flekker fra vegger, fjerne oljeflekker fra hender og andre helt sinnsyke ting så er det ikke særlig aktuelt å vaske en myk babyrompe med dem her i huset iallefall, ikke engang på tur! 
Så her har jeg handlet inn nødvendige remedier på ebay og helsekost for å kunne lage selv. 


Klutboks! Denne boksen er perfekt å ha de i når man skal ut på farten.. På stellebordet bruker jeg vann rett fra springen eller lager opp en batch i et stort Norgesglass.


Kluter! Disse er helt perfekte! Myke, gode og passer perfekt til klutboksen over.. 
Disse har jeg kjøpt fra to selgere, her og her!  Selges i 8 pk, jeg har kjøpt 4 pakker så det rekker en liten stund iallefall! 

Oppskriften jeg planlegger å følge sånn ca er iallefall 

1 liter kokende vann
1 ss (ca) kokkosolje (cocosa fra helsekost)
og et par dæsjer babyshampo.. Og da denne:

Fåes kjøpt her! 

Bland alt, kjøl ned vannet litt og bløtlegg klutene, noen skal i reiseboksen: 

Og resten havner i et tett glass med lokk på stellebordet… Ikke spesielt mye ekstraarbeid og så slipper jeg å være bekymret for hva jeg klæsjer på huden til babyen min ved å bruke ferdige våtservietter.. 
Og det føles ganske fint faktisk! 

Linker til de forskjellige tingene finner du ved å trykke på bildene eller som bold i teksten 😉 

Følg meg gjerne: 

 

#babyutstyr #dottyjunelagerselv #oppskrift #miljøvennlig

SLIPP KULA FRI!

Det er noe med det tror jeg… Jeg vet ikke helt når det skjer, eller hvordan.. Men på ett eller annet tidspunkt, gjerne i 3. trimester, så får man et sånt brennende behov for å bare… Let it loose liksom.. 

Det er plutselig som om man blir kvalt om man dekker den til (hjemme!)

Og når man endelig slipper den løs så er det bare “aaaaah.. LUUUFT!”

Foreløbig begrenser denne trangen seg til når man er hjemme på egen eiendom, og håper det forblir sånn, men man kan aldri vite.. Og man skal vel heller ikke kimse av en gravid dames akutte behov! 😂 😅

Men så er det jo sånn man kan lure da? Er det bare meg? Eller er det et litt generellt tredje trimester syndrom? 
 

Følg meg gjerne: 

#svangerskap #gravid #merkeligegreier #tredjetrimester

 

PREGGO-OPPDATERING 31 UKER

Hvor langt er jeg på vei?
31+3 – 9 uker (63 dager igjen!)

Babyen er så stor:
Ca 39 cm og 1,95 kg i slutten av denne uka..

Livet i magen:
Det er ganske deilig å slippe å bekymre seg like mye som tidligere.. Men samtidig som jeg kjenner mer har jeg LAAANGE perioder i løpet av dagen der jeg ikke kjenner noen ting.. Men! Jeg kjenner babyen så godt gjennom magen, knær, albuer, føtter.. Aner ikke hva som er hva, men små “deler” er faktisk rett der inne.. 

Humør og hormoner (og søvn)
Jeg er sliten, lei og ferdig.. Jeg sover ikke godt om natta lenger, gjerne oppe en 2-3 ganger for å tisse og bruker altfor lang tid på å sovne igjen.. Og om det skal fortsette sånn blir de neste 9 ukene innmari lange, når motivasjonen til å “holde ut” er lik null nå.. 
Jeg er bare ekte dritlei.. Og det vises både på humør og fysisk form.. 

Kroppen min.. 
Jeg er varm, jeg er kald, jeg er varm, jeg er kald, og så HERREGUD SÅ VARMT HER ER! Jeg svetter i heeeeel! Hetetokter er fint assa.. De får meg til å føle meg så frisk og fin! 
Ellers er vondter både her og der en del av hverdagen. 

Av husarbeid gjør jeg det som er i passe høyde, vasker klær, tømmer oppvaskmaskin og sånne ting.. Støvsuging og gulvvask har jeg slutta med, det gjør iallefall at bekkenet kreperer den påfølgende uka.. 

Vekta:
+  10 kilo til nå.. 

Shopping:
Niks! Mangler fortsatt det som mangla på samme liste sist jeg sjekka.. Våkner vel en dag og får det litt travelt om jeg kjenner meg selv rett.. 

Hjemmeproduksjon til babyen
Litt har det blitt denne uka heldigvis! 

Body og heldress i herlige farger.. Str. 56! 

Tanker om fødselen: 
Frem til nå har det egentlig gått greit, jeg har bare tenkt at dette er jo noe man må gjennom, og jeg har jo greidd det to ganger før så hvorfor ikke en tredje gang liksom? Men etter å ha sett to episoder med fødeavdelingen så begynte hukommelsen å virke igjen, så jeg slutta å se på sånne program for å ikke gi meg selv helt skrekken.. 

Men nå? Føde? Nei det får noen andre ta seg av.. Jeg har mest lyst å blånekte.. Jeg får helt spader av å tenke på smertene jeg skal gjennom og akkurat nå, selvom jeg er DRIIIIITlei, kan jeg gå gravid til desember iallefall.. 

Men om det blir likt nå som de andre gangene så er man villig til å gå gjennom det meste når termindatoen er ei uke unna.. Så håper og tror denne småangsten jeg går å bygger på nå vil gi seg i takt med økende drittleihet.. 

 

Følg meg gjerne: 

#svangerskap #graviditet #familie #uke31 #gravid #lei 

JEG ❤︎ FARGER!

..og mønster… og stjerner! 

Litt mer klær til mageboeren produsert i dag.. I fargesprakende, herlige stjerner! ☆


Body og heldrakt i str 56.. Fra de sybøkene jeg har som “go to” bøker.. Nemlig disse! 

Heilt Spesiell Sy til liten og stor og Heilt spesiell og Jubel

Heldrakta er fra den nyeste boka, og bodymønsteret fra samarbeidsboka med Jubel.. 

Størrelseslapper laget i vinyl med Cameoen! 

Har flere bodyer i forskjellige stoffer utklippet som venter på montering, men det blir nå litt etter litt.. Føler jeg har goooooood tid enda! 

 

DAGEN DERPÅ…

.. det føles veldig sånn.. Det prikker i beina og formen er ekte slapp i dag..

Men dagen i går var fin! 🇳🇴  
Selvom det for meg kanskje ble i overkant med to tog og to runder med alt så overlevde man tross alt dagen og våknet sånn forholdsvis funksjonibel i dag.. 

Klar for dagen og ganske spente altså.. 17. Mai er jo kake, gøy og ubegrenset med is! Beste dagen i året! Og omtrent likestilt med julaften.. 

Og så heldig vi var med været i år da! Kjempevarmt, strålende sol og uten den kalde nordavinden, helt fantastisk! 

Og avogtil så blir man slått litt i bakken, av hvor store ungene har blitt, sånn helt uten at man har lagt merke til det på en måte.. Hverdagene er jo ganske like, og når man går å “tråkker oppi det” så legger man liksom ikke merke til disse små, stadige forandringene som totalt utgjør en ganske stor forandring.. 
Og poden her altså ❤︎

I dress som passet på siste året, skinnjoggiser og mammalaget tversover, og han følte seg så fin! Og det gjør meg så glad når han føler trygghet og stoler på seg selv! Da føler man faktisk at man har gjort noe riktig.. 

Og mamma, neste dress.. Den vil jeg ha svart om det er mulig” 

(Går nok fint det, og det er vel ikke så lenge til en må ut på shopping.. Sånn det ser ut nå så blir det navnefest i oktober.. )


Og hun her ❤︎ De har blitt så store! 

For en dag altså, men alikevel.. Jeg er glad det er et år til neste gang… 


 

Følg meg gjerne: 

#17mai #nasjonaldagen #hipphurra #gravid #svangeskap #sliten #leverenda

PREGGO-OPPDATERING 30 UKER

Hvor langt er jeg på vei?
30+2! 10 uker igjen! (71 dager) 

Babyen er like stor som:
En stor kål! Ca 37 cm og rundt 1.76 kg i slutten av denne uka.. 

Cabbage
Licensed from: Alex_L / yayimages.com

Livet i magen:
Har endelig begynt å tatt seg opp! Eller.. tenker vel at det egentlig er som før men at magehula begynner å bli trangere så derfor kjenner jeg mer… Men det er godt å slippe å lure sånn jeg har gjort frem til nå.. 

Humør og hormoner (og søvn)
Kort lunte, skal ingenting til for at jeg blir irritert og jeg føler meg faktisk sur.. Og trøtt konstant! Jeg klarer å “holde igjen” surheta ovenfor ungene, men sambo får nok mer enn han fortjener sånn innimellom 😑  Jeg er sliten tror jeg.. Typ veldig.. Føler jeg sover godt om natta og sånn, men alikevel.. Gjesper hele dagen og føler meg rett og slett helt utvaska.. 

Vekta:
Denne uka har jeg faktisk gått ned litt.. Så den oppgangen på 11 kg forrige uke er nå nede i 9,6 kg totalt denne uka.. Men det begynner å bli varmere ute og jeg samler vann bedre enn en kamel i ørkenen ass.. 

Cravings? 
IS! Og frukt og bær da.. 

Shopping? 
Jepp! Faktisk.. Ikke så mye, men litt pysjer, body, sokker og småtjafs jeg ramla over på et salgs-stativ på Cubus.. Alltid greit å gjøre seg et lite kupp..

Hjemmeproduksjon til babyen
Denne uka har jeg fått ferdig litt mer til ribbestrikksettet.. Nemlig en ullsinglet! Nærmer seg vel komplett snart så det går an å få tatt et “gruppebilde”. 


Og endelig klarte jeg å få tatt bilder der blåfargen kommer til sin rett! 💙

Men nå føler jeg meg litt “ferdigstrikka” for en stund, har bladd litt i sybøkene mine igjen og tror heller jeg skal kjøre litt symaskin fremover! Da går det litt fortere og man ser resultatet nesten med en gang.. 
 

Følg meg gjerne: 

#graviditet #svangerskap #ukeforuke #ukesoppdatering #uke30 

ENDELIG PÅ FILM!!

Gudbedre som jeg har slitt med å få festet noen sekunder med dette til mobilen altså, det har omtrent vært sånn at den lille i magen har følt at kameraet sto på film modus og bare latt vær helt til jeg la vekk mobilen.. 

Men nå, for noen dager siden klarte jeg endelig å få med en liten stund ❤︎

Det er fortsatt innmari rolig inne i magehula, men når det først skal være sånn så håper jeg det fortsetter sånn på utsiden også.. 
En rolig sovebaby er helt åkey på en måte.. Men det er vel kanskje å håpe på for mye.. 

Men enn så lenge så får man bare nyte de små stundene mageboeren faktisk sier ifra at han er der inne.. 

Følg meg gjerne: 

#graviditet #svangerskap #uke29 #familie