JANUARSØM!

Året ble startet med bestillingsøm, et sett til noen som allerede har bestilt klær med meg før, og det er jo det beste tegnet av dem alle! Når noen kjøper MER klær fordi de er fornøyde varmer et sydamehjerte altså.. 

★ Body og bukse – str 1 år, med ligg ekstra lengde på body”flappene” fordi han bruker tøybleier, da er det greit å ha litt ekstra plass. 

★ Og Alfred`en her trenger stadig med klær.. Mer bodyer. 

Den ene ble med vanlig skulderknepping og den andre med knappestolpe fremme. 

★ Så ble det en liten dress i ullfrotté, foret med jersey i hette og som ribb i bein og armer. Sydd på bestilling fra mamman min, barselgave til en liten prins. 

★ En heldress til Alfred i litt mer rolige farger, ja for jeg kan det også faktisk, det er bare ikke så ofte jeg har lyst å gjøre det sånn.. 

Så tok det på en måte litt av.. Ikke sånn ekstremt, men nok til at her er hektisk med tanke på at babyen her ikke sover på dagtid noe særlig.. 

★ Jeg kom ut med mitt første mønster, eget design, eget mønster, egen digitalisering.. Det ble MANGE timer for å lære hvordan man digitaliserer, timer med å lage syveiledning og ellers alt som hører med, i tillegg til å sy Carry Me`round bootieser på bestilling.. 

★ Og så denne da, hællemååååne altså! Dette er det mest sukkersøte jeg NOEN gang har produsert! 

Denne ble bestilt som gave, skulle gies bort i en babyshowe, sydd i myk og god polarfleece, i str 62, men passformen er sånna t den fint kan brukes fra før den tid og den varer nok lenge! 

Det burde vært mye, mye mer – men tiden strakk ikke helt til denne måneden. Men satser på en bedre februar! Da skal man sy til både butikk og de eplenikkersambassadørene man velger.. Håper det går i orden sånn jeg har tenkt, selvom det sjelden gjør det da på en måte 😛 

Og ser du noe du kunne tenkt deg å bestille her så ta gjerne kontakt enten på mail eller i en kommentar så årner jo det seg 😀 

 

//SYdameDotty

EN DÅRLIG DAG..

(dette innlegget ble startet på og skrevet mesteparten av på lørdag, og skulle egentlig bli postet da, men du veit, de dårlige dagene går sjelden som man tenker.. Og det er ganske beskrivende for en som lever med kroniske smerter, avogtil må man bare ta en time out)

Modern inspirational quote
Licensed from: balasoiu / yayimages.com

I dag er en dårlig dag..

Jeg kjenner det allerede flere timer før minstemann får “stå-opp” ånden…
Der han ligger, sammenkrøpet, tett inntil og får påfyll av nattmat og nærhet..
Jeg prøver å nyte, men smertene river mer enn jeg klarer å ignorere… I tillegg så er det lørdag..
Jeg har lovet de store badeland, og jeg kjenner at lunta kommer til å være kort, ikke sånn snerpekort, men sånn klikkeivinkelkort..
Men… i dag vet jeg at jeg kommer til å være sånn, det er verre på de dagene jeg “bare er sånn” uten å klare å ta tak i meg selv.. 

Jeg prøver febrilsk å legge en plan på hvordan jeg skal løse dette men det eneste som slår meg i dag er at jeg rett og slett bare må stå i det..
Holde det man har lovt og satse på at man klarer å gjennomføre..
Noen ganger har jeg ikke klart det – og den skuffelsen som da treffer en 7 åring er mer en hun fortjener.. Han på 10 forstår litt mer, han har jo sett litt mer også..

Man står opp, kjenner at det knaker i kroppen, trekker pusten og lar dagen starte – man ignorerer så godt det lar seg gjøre og klistrer på et smil.. Tenk.. I dag skal vi på badeland! Wiiihiiii!
Mens man egentlig har mest lyst til å smelle innpå en røsslig dose smertestillende å bare krype under dyna.. 
Men man trekker pusten, og så bare gjør man det.. Eller iallefall gjør et helhjerta forsøk på å gjøre det.. 

Så man tar steget, pakker badesaker til alle sammen, setter seg i bilen og kjører.. Ut på nye eventyr… 

★★★★★

Og denne gangen klarte jeg det! 
Denne gangen var det JEG som fikk det som jeg ville! Det ble et par-tre fine timer på badeland, kos med ungene, øving fra 3 metern.. (nå går de iallefall opp og utpå, lurer på når de har tenkt å hoppe ned i stedefor å ta trappa) og minstemann holdt ut – hele tiden, for han er over middels magisk når det kommer til dagsøvn.. 


Via ROki.Lo // weheartit

Denne lørdagen var en dårlig dag.. En skikkelig, skikkelig dårlig dag, som ble en bra dag.. Selv med vondter både her og der.. Så greide man å gjøre det fint.. Og DET trengte jeg å skrive litt om, for de dagene der man egentlig bare vil synes synd på seg selv, men ikke gjør det og får det til, de trenger man å snakke om.. 

Og så fikk jeg fortalt litt om at livet med kroniske smerter på innsiden ikke er så lett som det kan se ut på utsiden, en sånn dag koster MYE, og det ble sofaen resten av dagen/kvelden og tidlig natt.. 

 

 

 

UKESMENY #1

Menu Card
Licensed from: jamdesign / yayimages.com

Det har jeg /vi klart å få til å knote ned. 
Utrolig nok.. Så denne uka blir bra, med ca bare EN tur på butikken, og det er kun på en mandag.. Lite som er bedre enn det altså! 

Det er egentlig målet mitt hver uke, at man på søndagskvelden setter seg ned, åpner Excel og skriver ned både ukesmeny og handleliste som hører til.. Men skjer det? Nope! Sjelden til ALDRI skjer det og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, for det er jo egentlig ganske koselig å surfe rundt på MatPrat for å finne ut hva man skal lage. 

Har prøvd å få denne ukes meny litt variert med diverse greier, men ser nå at jeg har en vei å gå både i når det gjelder fisk, kjøttbruk å grønnsaksmengde.. Men får ha det som mål å bli flinkere til akkurat det!  

Denne uka blir iallefall som følgende: 

Mandag: Nakkekotteletter med potet og gulrot.

Tirsdag: Kjøttkaker

Onsdag: Sheperds Pie

Torsdag: Fiskesuppe

Fredag: TakeAway Thaimat (er uten alle store ungene, så da slår latskapen inn)

Lørdag: Nachos

Søndag: Rester/Fryserføde (også uten storebarna, og jeg regner med her er nok å ta av)

(Har lagt inn link på de oppskriftene jeg skal lage fra matprat, de uten link tar jeg fra fantasien der og da)

Ser ikke dette sånn passe greit ut da? Sånn rent bortsett fra at man kunne brukt litt endel mindre kjøtt og litt mer fisk. Men som første ukeshandel i 2018 sier jeg meg fornøyd med denne uka her. Så får man se da, om ukesmenyer og ukeshandel blir en greie man kanskje skal klare å få til fremover.. 

Alfred skal få smake på middagene våre fremover, sånn litt og litt, og denne menyen er sånn passe barnevennlig, foreløpig kun lørdagen han ikke kan smake på noe.. 

 

ET HELT HALVT ÅR..

Tenk, et helt halvt år er gått siden du kom til verden.. Et helt halvt år siden den varme, fine sommerdagen i Juli.. Et helt halvt år siden akkurat du kom til oss..

Du blir mer og mer mobil, mer og med “med” og gøyere og gøyere å være sammen med.. 
Du ruller som en helt, lett fra rygg til mage, ikke fullt så lett fra mage til rygg, tror nok du gikk deg på en ørliten smell første gangen du rulla fra magen og rundt og har blitt litt skeptisk etter det.. 

Det er veldig gøy å herme, trommelommelom både i vann og på bord.. Og vann! Du elsker å bade – og vi bruker det ofte for å “strekke klokka litt” før leggetid, for den siste timen der, den såkalte “sure timen” den kan være veldig lang avogtil.. Da er det greit å ha noe som virker.. 

På matfronten er vi litt på stedet hvil akkurat nå, det går i pittelitt grøt og sviskemos og det har det gjort en stund, slitt en liten smule med magen så da tar vi det veeeldig pent fremover, men du ELSKER mat! Så litt smaksprøver innimellom blir det jo, og det er storstas! 
Men nå er du 6 måneder, så nå skal vi begynne litt mer seriøst med mat-tilvenningen. 

Sovingen er så som så, du våkner endel ganger for påfyll i løpet av natta, mest for nærheten sin skyld og litt for sulten.. Jeg prøver å nyte altså, jeg gjør virkelig det, men når trøttheten gjør at det piper i ørene, og man føler at nerver og følelser ligger utenpå huden, da blir det litt vanskelig å nyte.. Men jeg prøver.. Virkelig.. 

Jeg kan rett og slett ikke TRO at et halvt år er gått, sammen med deg! 
Gleder meg til resten! 

 

JEG KLARTE DET!

// fortsatt reklame for egen butikksak. 

OMG – Jeg er faktisk ganske så stolt av meg selv nå gitt!
Jeg har klart å lage et mønster, helt fra bunnen av, uten annet enn papir, blyant og ståpåvilje!

Bærebooties! Det trenger vi nå som det våres ute (sånn snart iaffal) For når man skal på bæretur, så er det innmari lett at disse småttisen blir kalde på beina! Og da er det viktig at man kan tre på noe som er varmt og vindtett – for sko skal de jo ikke bruke før de kan gå. 

Og med litt vinyltrykk så kan de jo bli så kule atte! 

Disse tenkte jeg at jeg både kunne sy for salg OG prøve å lage mønster til sånn at de som kan sy kan lage dem selv.. 

Men å lage et perfekt mønster tar sin tid – først måtte jeg jo lage ett som funka her for meg, og så måtte det testes opp ned ut og inn, og SÅÅÅÅ kan man legge det ut for salg.. Lang prosess, men jeg tror det blir bra til slutt! 


Så da måtte jeg lære meg hvordan jeg digitaliserer mønster da vettu, snart utdannet grafiker her – via youtube. 🤣

Det er forresten helt magisk altså, youtube.. Alt man kan lære der! Er det noe som helst jeg trenger å vite hvordan det gjøres? Youtube er mitt “go to” sted..

Og det ser faktisk ut som at jeg fikk til dette, det var endel lettere enn jeg trodde, men selvom det er lett er det IKKE fort gjort, så det ble noen timer med kveldsarbeid for å få til dette, men alt går, det er jo bare arbeid. 

Og nå vettu! Damer og herrer! Er mønsteret FERDIG! Det ligger i nettbutikken BÅDE som printet papirutgave og pdf! Og jeg er… så… stolt! Over at jeg fikk til, at jeg tok meg bryet med å prøve å lære noe nytt! 
Så er det bare å folde hendene og håpe at teknikken holder! 

Du finner PAPIRUTGAVEN her og PDF UTGAVEN her

 

// Hilsen GoogleDotty “googler pen tool in Illustrator”


 

Follow my blog with Bloglovin

JEG TRENGER EN AMBASSADØR ELLER TRE..

// reklame for eget foretak //

Er det deg eller noen du kjenner? 

Jeg har vel kommet til det punktet nå at skal man prøve å få til dette her så får det briste eller bære, så nå satser jeg alt jeg har å gi på dette – går det ikke så gjøre det ikke det, og går det så blir jeg ekstremt lykkelig! 

Så nå prøver jeg da å finne noen fine ambassadører som kan representere Eplenikkers`n min.. 
Gå inn på facebook å legg igjen en kommentar på posten under her så blir jeg så glad!
Så er det bare å krysse alt man har for at dette får man til.. 

Den som intet våger intet vinner eller no` sånt.

 

DETTE GJORDE JEG FOR Å FÅ TILBAKE…

tamdadidaaaaa….

FOTOGLEDEN! 

Det kosta meg den nette sum av “nestenikkeno” og kommer fra ebay.. 

Jeg har nemlig bestilt meg et par bakgrunner til å når jeg skulle ta månedsbildene av Alfred – som nå har utviklet seg til å ta bilder flere ganger i uka for det er så gøy når bildene blir fine og uten rotehuset som bakgrunn!
Rent og pent og et litt mer profesjonelt resultat.
❤︎


Skulle ta noen bilder til Instagram av dressen jeg hadde sydd..
Plutselig kom Atlas å ville være med, og det er jo veldig hyggelig da vettu!

Det gjør det bare mye mer motiverende faktisk.. 

Bakrunnen på det øverste bildet – roser i duse farger finner du her og mursteinene her. 
Rosene er 90×150 cm store, så perfekt til babybilder, men ikke noe større enn det, mursteinene er 150×300 cm og passende til det meste.

Bruker kun dagslys foreløpig, men et par fotolamper står høyt på ønskelista. 👌🏼
For det er nemlig litt kjedelig å gå å vente på at det blir lyst nok ute når en først har fått en ide som man vil utføre nå! Så kanskje sånn litt etterhvert, nå går vi jo faktisk mot lysere tider og da løser jo problemet seg selv 👍🏼

 

//ebayshoppende FotoDotty

#ebay #foto #fototips #shopping

SEW ME SOM NEW…

To bodyer til minien i huset her. Sydd i det som nærmest må regnes for å være “vintage-jersey” – tror jeg har hatt dette liggende i årevis.

Mønster er fra Heilt Spesiell og Jubel – flappene nede er forlenget et par cm for å få en passende form på bodyene selvom vi bruker tøybleier, som ruver endel mer enn papir 🙂 

 

//følg gjerne sydotty på både facebook og instagram 👌🏼

AND SO IT BEGINS…

De to store har også vært sånn – spesielt rundt 6 måneder.. 
Dagen skal starte før fuglene fiser på jord.. *gjesp*

Vi har vært oppe en gooood stund allerede, jeg holder på å mentalt pakke stelleveska for en hel dag ute av huset, men først? 

Coffee pouring into cup
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Er så trøtt jeg altså, at tårene spruter når jeg gjesper mens jeg titter bort på han på gulvet som er ganske morragretten han også. 

MEN! This to går over, og om noen måneder har jeg forhåpentligvis en som sover til et mer rektigt tidspunkt på morgenen, for når det står 5 ettellerannet på klokka? Ja da er det faktisk natt enda.. 

// GjespeDotty