Når en pepperkakebaker…

Blir fly forbanna..

Lager hun deigen selv.. 

Jeg og snuppemor – glade og blide for et par dager siden, nå skal vi endelig lage pepperkake – MUMMIhus!  
Inn på Coop Extra for å kjøpe pepperkakedeig – for det er nemlig så vanskelig å lage selv at jeg har alltid kjøpt ferdig deig til alle sånne prosjekter – egentlig aldri fått dem veldig vellykka – det har blitt skeivt og rart og veldig.. Ja, hva skal man kalle det? Sjarmfult? 
Men så sjarmfult som dette har jeg aldri fått det før – dette ble helt K R I S E!

Så jeg bare bestemte meg, det kan umulig bli verre enn dette med hjemmelaget deig – og er det egentlig så vanskelig som jeg tror det er å lage den forbaska deigen selv? 

Nylig oppdaga jeg at her ute i havgapet som jeg bor, at vi har en veldigveldig fin matblogger som skriver om maten jeg lager aller mest av – nemlig hverdagsmaten.. Ironisk nok oppdaga jeg denne dama når hun var på God Morgen Norge på TV2, men hun har en utrolig fin blogg – og oppskrift på verdens beste pepperkaker – og hvem vil ikke lage verdens beste liksom? 

Så i går heiv jeg meg rundt – handla ingredienser og gjorde som det sto i oppskriften, punkt for punkt, nøyaktig oppmålt og ikke noe slumping sånn som jeg vanligvis holder på med, og det ble deig det vettu! 
Og i dag var det på tide å bake ut.. Og her.. Mine damer og herre.. Skal dere få se forkjellen på kjøpedeig og hjemmelaget pepperkakedeig.. 

Samme form – samme tykkelse og tilogmed ca samme steketid – Coop sin deig til venstre, min/kvardagsmat sin til høyre.. DET ER JO IKKE SÅ FORBANNA RART AT DET HAR VÆRT UMULIG Å LAGE NOE SOM HELST JO!? Jeg fikk stolpesjokk når jeg så resultatet, og jeg kommer ALDRI til å kjøpe pepperkakedeig igjen.. EVER! 

Hjemmelaget pepperkakedeig 4 life! ❤︎

Og ei litta sneakpeak på årets pepperkakehus! Det blit nok pyntet på onsdag, når ungene kommer tilbake hit etter pappadager, da skal vi lage royal icing og farge den rød og blå og pynte mummihus ❤︎

Jeg er så utrolig fornøyd! Og TUSEN TAKK!! til Kvardagsmat.no og den fantastiske oppskriften derifra – og har du ikke prøvd den så anbefaler jeg den varmt! Jeg fikk hele huset og 4 brett pepperkaker ut av oppskriften som den står der! 😉 

6 kommentarer

Siste innlegg