7!

I dag er du 7 måneder, du fine, lille skapning! 7 utrolig raske måneder siden sommeren i fjor – over halvveis til neste sommer! Du liker godt å ligge på matta å dulle med lekene dine.. Like godt som du liker å sitte på fanget å bare studere ansiktet til mennesket som holder deg. 

Du er ikke så veldig mobil enda, snur deg raskt rundt både fra mage og rygg, og spinner rundt din egen akse og beveger deg jo rundt på den måten, men ikkeno` tegn til verken kryping, åling eller noe annet sånt æksjen.. Og det er heeeeelt greit!

Av partytriks så kan du nå å tromme “på kommando”, og det er jo utstyrtelig morsomt da må vite! 

Stort sett blid og fornøyd som spiser litt fast føde 4 ganger om dagen, men det går mes i “bopp” enda, både dag og natt. Jeg er så trøtt jeg ser 7 mandager i ei uke, men men..

Det går over, det veit jeg jo, er bare litt slitsomt å stå oppi det akkurat nå.
Tror jeg kunne ofret høyre rompeball for ei hel natt med uforstyrra søvn om muligheten hadde bydd seg. 

Men det er fremdeles verdt det! Du gjør det alltid verdt det! ❤︎
Selvom det er lov å begynne å sove på natta altså, helt sant! 

 

Følg meg gjerne! 

Å PRØVE Å FINE SEG LITT TIL.. (video)

Goooood morgen!
I dag ladies (and gentlemen?) kan jeg bjuda på et ekte videoblogginnlegg (!!) Ikke hver dag det skjer si!

Prøvde å fine meg litt til da vettu.. men… det var ikke så veldig lett.. Heller ganske vanskelig.. 
Det blir aldri sånn som man tenkte.. Ei heller så mye som planlagt.. Men det er veldig fint da, å avogtil føle seg litt fin! 

Laga video da vettu! Det var tilogmed på en fredag.. 
Rett og slett ekte hverdagsglamour 🤣

Jaja, prøvde jo iallefall 😀 

 

 

 

Følg meg gjerne! 

#videoblogg #sminke #makeup #babyliv

DET TOK TREÅEIHALV BOK..

Men nå er jeg ekte hekta.. Hekta på Vivian, Thale, Elin, Frida, Corinne og Lisbeth. Hekta på livet på “øyane”, enkelthistorier, skjebner og liv som leves.. 

Jeg har grått over liv som går i grus, jeg har ledd for ting som er litt merksnodige og jeg har vært forbanna over møkkete mannfolk – og ikke fått sove over dårlige valg som ble tatt!

Ei natt her sovna jeg ikke før halv 3 fordi jeg var så IRRITERT på Vivian som var på ferie i Frankrike.. 
Det er ikke lurt når man har en halvtårings som får nattpupp hundretusen ganger i løpet av ei natt og starter dagen når klokka sier 05:ettellerannet.. Det er så utrolig lite lurt at du aner det ikke en gang..
Men sånn er jeg jo, jeg lar meg rive med i bøkene, jeg ser film mens jeg leser og det er en herlig virkelighetsflukt, som man avogtil kanskje kan kjenne seg litt for godt igjen i.. 

For oss/de som bor her oppe er det lett å se hva hvor Havøy er, hvor ting er hentet fra og hvor de ender.. Både for dem som er født og oppvokst her ute, og for meg som er tilflytter.. 

★ Bøkene er skrevet i et levende språk, er lettleste og det går fort om man bare får konsentrert seg litt, noe som er grunnen til at det tok litt over tre bøker før jeg kom inni det, konsentrasjon.. 
Egentlig ikke noe for søvndepriverte mødre i mammapermisjon, for å lese på sengekanten når man legger seg er dårlig triks, jeg sovna som regel etter ei halv side og dermed huska jeg jo knappest hva jeg leste kvelden før, i tillegg til at det går saaaakteeeee! Men når jeg kom på at det går an å lese på andre tider i døgnet, f.eks når poden har sin første lur og jeg sitter å styrter kaffe for å manne meg opp til resten av dagen.. DET er en fin lesestund, og når man da fikk litt mer lesetid, sammenheng og forståelse?! Ja, DA gikk det plutselig i et rasende tempo! 🤣

De siste tre-fire dagene har jeg slukt unna et par bøker og når jeg oppdaga at kindelen ikke hadde flere å by på etter jeg var ferdig med bok nr 4 var det nesten krise her, men heldigvis var det visst kommet ut 2 bøker til.. 

Totalt 6 bøker til nå, og jeg håper det kommer MANGE flere! 

 

 

Følg meg gjerne! 

#leseglede #anbefaling #bokanmeldelse

SLIK LAGER DU VERDENS BESTE (og enkleste) eplemos

hæsjtægg babymat.. 

Til 3 stk glass på ca 180 gram hver brukte jeg her 6 middels store epler og ca 1 liter vann til å koke i.. 
Og det ladies & gentlemen, det er nemlig alle ingrediensene du trenger.. 

🖤 6 søte, røde (gule) epler
🖤 ca 1 liter kokevann

Skrell alle eplene å ta bort kjernen, del så et eple i 4, kok opp vannet å ha i eplene, la de koke i ca 5 minutter. 

Mos de med stavmixer, avkjøl og ha på glass.. FERDIG!

Da har du her en søt (men pittelitt syrlig) eplemos som er perfekt å gi til baby som den er eller f.eks med litt grøtpulver oppi, som tilbehør til grøten, som pålegg på skiva osv. Du kan også smaksette den litt med f.eks kanel eller en dæsj vanilje, som også gjør susen.. 

Så der har du den altså, verdens beste og enkleste oppskrift på litt god, gammeldags eplemos! Som her ble laget fordi eplene holdt på å avgå med døden, for fine til å kastes, men ikke så fine at du fikk lyst på et eple av å se på dem liksom.. 

Følg meg gjerne! 


#babymat #oppskrift #mat

8! (ÅTTE ÅR!)

Kjenner følelsen.. Kjenner.. Ramler tilbake, lukker øynene, husker hvordan det var å stå der.. I trappa, med rier.. Mens alle som kjørte forbi slakka ned for se.. Nå drar`a på føden! Jeg sto der, midt i skolerushet.. Da alle kjørte forbi.. Men det spilte ingen rolle.. 

I dag var dagen du skulle komme.. I dag var dagen da DU kom til verden, i rakettfart alldeles.. 

Jeg blir helt månebedotten av disse gamle bildene jeg altså! ❤︎❤︎❤︎

2 år og strikkemodell – søteste i verden ❤︎❤︎❤︎

Luringen min! 

Og i dag er du hele 8 år.. Jeg F A T T E R ikke hvor årene har gått, du som har blitt så stor!
Hjelpsom, pliktoppfyllende og god mot alle ❤︎

Selvstendig, sta og viljesterk.. Godeste, fine Alma`mi.. 

GRATULERER SÅ MYE MED 8 ÅRS DAGEN! 

 

Følg meg gjerne! 

PONY BLOOM!

Stoffdesign fra sjølvaste Shalmiak! En av mine absolutte stoff-designer-favoritter, sånn EVER! 
For et fantastisk herlig stoff!

Pysj // heldressbestillingssøm til en pode som trengte litt ekstra plass i pysjen til tøybleienattbleia, den er litt større enn enn pampers for å si det sånn, så da blir kjøpepysjene ofte for små i bredden lenge før de blir korte i bein og armer.. Her har jeg lagt til to størrelser i bredden men beholdt lengden i den størrelsen han bruker for ekstra tøybleieplass… 


Og en kjole – til ei litta vakkerskatt som akkurat har vokst ut av den forrige kjolen jeg sydde til henne for sånn ca tusen år siden… Kjoler uten armer er P E R F E K T E til å ha uten på ulltøy og litt tykkere undertøy når det er sånn midtimellomvarmt ute.. Så får man være pen i tøyet og praktisk samtidig 🤘🏼Og det er jo ikkeno som er bedre enn det! Kjolen ble sydd med stikk-lommer (tror jeg det heter?!) for det hadde jeg ikke prøvd før og det gikk sånn helt greit det! 🙂 

Kjøpte en meter av dette hos Kreativshop for en stund siden, tenkte egentlig å sy noe til meg selv av det, men så ble det bestillingssøm av hele metern da si! Så nå er enda en meter på vei i posten, kan IKKE være tom for dette stoffet altså! 

Når jeg klipte ut disse plaggene da så ble det en liten bit til overs, akkurat passe høy og lang til en lue i str 1-2 år.. 

Den ble litt for stor til Alfred`n her så den havner nok i nettbutikken om litt, evt legg igjen en kommentar under her så kan vi avtale på mail 😉 
 

Følg meg gjerne! 

BOK-KOSTYME OG EKTE FRAMSNAKK!

“Mamma, husk på at det er karneval på fredag, sånn karneval der vi skal kle oss ut fra en bok vi liker.. Mamma, klarer du å huske det? Mamma? Sikkert lurt å være ute i god tid altså, kanskje vi skal tenke på det allerede nå mamma?”

“Klart det Alma, alltid lurt å være ute i god tid!” 

Tradisjonen tro så var det karneval på skolen siste dagen før vinterferien, og tradisjonen tro så var vi alt for seint ute i år også. Både med å komme på hva en skal være, lage til kostyme og ellers ha ting på stell.. 

Nå for tida leser vi “Jakta på firkløveren” på senga (igjen) og dette er minstemor sin absolutte favoritt-bok! Og hun ville gjerne kle seg ut som hovedpersonen ALVAR fra denne boka, men hvordan får man en hverdagsfigur fra en “hverdagsbok” til å bli et karnevalkostyme? 

Jo man sender forfatteren en melding på instagram! 🤣
Og der fikk man beskjed om strikkakofte, gul t-skjorte, jeans og tøfler (selvsagt) 
Bare å hive seg over facebook da vettu å prøve å hanke inn de forskjellige delene, det ble tøfler fra svigers, kofte fra en venninne, gul t-skjorte med firkløver ble produsert hjemme og jeansen kom fra kleskapet.. 

Det lange, lyse håret ble knytt opp og sprayet svart og VIPS! hadde vi vår egen Alvar i hus 💙

Og så da vettu, ble bildene delt, av godeste Christian på instagram og det var litt av ei stolt og rørt snuppe her som fikk lese alle kommentarene si! “tenk at med at ej kledde mej ut som Alvar då mamma, så blei nåken andre so gla!?” 

Og takk Christian for at du gjorde snuppa her så glad, hun har satt stoooor pris på hvert eneste god-ord og sikkert vokst minst halvannen cm de siste partre dagene! 
 

 

Følg meg gjerne! 

LIFEHACK! Og den funka!

Du veit, når dressing, ketsjup, majones og gudveithva er sånn litt over halvveis oppbrukt og de egentlig må stå på hodet i kjøleskapet for å få ut noe som helst når de skal brukes.. Men så ramler de utover alt hver gang du åpner kjøleskapsdøra, for de er jo egentlig ikke laget for å stå med toppa ned permanent, du veit, det problemet? 
Det har jeg løst her! 

Eggekartong! Vanlige folk kan vel bruke kartong fra en pakke med vanlige egg, men her er vi litt ekstra, så her hadde jeg en lilla en.. 
Ingen flere flasker som kommer flygende når jeg åpner døra og jeg får ut ting av flaska selvom den nesten er tom.. 

WIN – WIN! 

 

 

Følg meg gjerne! 


#lifehack #tipsogtriks 

MED BLODIGE FINGERTUPPER…

//Reklame for egen pittelille nettbutikk

Kan jeg endelig si meg stolt, fornøyd og ikke minst ferdig! 
48 stoffdeler har blitt til: 
24 luer, som har
45 håndsydde dusker som har
90 håndsydde trykknappdeler.. 

Det har tatt evig lang tid med en baby som ikke sover på dagtid, og litt lange kvelder, men nå var a`ferdig! 

NORLIN by Eplenikkers!

Og de ligger til salgs i Eplenikkers` en min! Til en passe fornuftig pris håper jeg.. 
Er de ikke FINE!?
Og ganske nøytrale for å være et eplenikkersprodukt, men de har da fått en knæsj rev på om ikke annet. 😚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så tok jeg å laga en litt sånn “Limited Edition” med sitat fra Harry Potter, str 1-2 år.

Disse luene er sinnsykt gode, de sitter som et SKUDD på hodet, tett og god rundt hals og ører, og er rett og slett fantastiske! 

Du finner alle luene under SISTE NYTT i nettbutikken! Hope you like! 

 

Følg meg gjerne! 

BILSTOLBONANZA..

Det er søren ikke lett! Dette bilstolgreiene altså.. 

Alfred har straks vokst ut av babystolen (ja vokst utav, selvom han bare er 6 mnd 🙃  ) og det var på tide at man begynte å lete etter stol nr. 2.. Den stolen som jeg mener er aller, aller viktigst å velge rett, den som man virkelig må gjøre research på.
Og jeg så gjorde…

Det ble lest tester, spurt på facebook, lest i bilsikringsblogger, og ja.. The works liksom.. Og valget ble tatt, det skulle bli en AxKid Minikid! Best i test, ok pris og i følge google så skulle den passe bilen bra. Bakovervendt til 25 kg // 125 cm var den og! 

MEN… Den må bestilles på nett, det er ingen butikker her rundt i mils omkrets så fører dette merket. Vanligvis har jeg ingen problem med netthandel. Sånn.. på ingen måte liksom 🤣  
Men om jeg bestiller en bilstol på nett, og den ikke passer i bilen sånn som tenkt så er det jo endel mer styr å sende i retur, få pengene tilbake for så å ende opp med å stikke til storbyen for å kjøpe sete uansett..
Så på lørdag så bare droppa vi mellomleddet og dro rett til Moa for bilstolhandel. Håpet selvfølgelig på at en av butikkene der brått hadde tatt inn AxKid, men neeeh… 

Så etter å ha snakket med selgere både på Barnas Hus og Baby Comfort endte vi opp med denne:

Britax Max Way, en ren bakovervent bilstol som går fra 9-25 kg OG som passet i bilen, siden vi fikk prøvd den før vi kjøpte den. Alfred sitter som en konge i den og har god utsikt både bak og ut sidevinduet. Og siden de to største ungene mine her også hadde Britax som stol nr 2 så hadde jeg ingen betenkeligheter med å velge dette merket, og stolen så langt virker veldig bra! Den kan stå alle plasser i baksetet, og er superlett å montere og det er lite sjangs for feilmontering selvom den er beltemontert. Så denne håper jeg han kan sitte i til han er iallefall 4 år, helst litt lenger.

Kong Alfred i sin nye bilstol.. 

Noe som er “litt dritt” med Volvo sine seter er at de er så fordømt ergonomiske 🤣  som gjør at de er ganske skrå, så den bøylen som regulerer hvilestillingen må stå maks ute når det står i ett av sidesetene bak, uten at stolen får mer hvilestilling på en måte. Dette er ingen problem når det står i midten. Men jeg er veldig fornøyd allikevel, og gutten selv har slutta å sutre når vi kjører bil og bare sitter å nyter turen. Noe som er en litt uvant opplevelse, men utrolig deilig! 

 

Følg meg gjerne! 

Bildene av bilstolene her hentet fra axkid.se og britax-roemer.no
#bilsikring #barnibil #bilstol #sikringavbarnibil #bakovervendt #barneutstyr