PREGGO-OPPDATERING 40 UKER – MEN DETTE ALTSÅ MÅ VÆR DEN SISTE!

Hvor langt er jeg på vei?
40+3 – DUEDAY – Termindato! 

Babyen er like stor som:
Fortsatt en vannmelon.. 
UL i går sa at han var rundt 3400 gram nå. 

Livet i magen:
Veldig av og på.. Lange, rolige perioder, nesten i overkant lange og rolige, men jeg får alltid svar når jeg dytter og ber om det og det var godt nok sa jordmor.. 

Humør og hormoner (og søvn)
Humøret er overraskende bra, hormonene er veldig tilstede, og søvnen er borte.. Det føles veldig ok å ikke være helt nede i kjelleren lenger og nå er ikke kvelden og leggetid det eneste jeg ser frem til lenger.. 

Kroppen min.. 
HAHA! LoL! (thats all folks!) 

Vekta:
Fortsatt batteriløs.. Men regner med det er en 16-17 kg opp.. 

———————————————-

Sliten og lei, lite inspirert så derfor ikkeno bloggings siden forrige oppdatering… Er ikke mye man har å dele når man bare ligger på sofaen å ser på idiotprogrammer som Dr. Phil og I didnt know i was pregnant (hvordan er det mulig btw?) Men jeg HÅPER og tror at i løpet av denne uka er det gjort..
Og når man får kroppen sin tilbake, får flyttet fokus fra seg selv og slipper å ha kronisk vondt 24/7 så finner man bedre ting å gjøre på enn å ligge på sofaen å se søppel-tv.. Og det gleder jeg meg veldig til! 

Mamma kom på søndag og planen er at hun blir til fødselen er overstått, poden ble 10 år i går, og sola skinner! Så akkurat i denne stund, er livet helt åkey.. 

(forhåpentligvis den siste!?) PREGGO-OPPDATERING 39 (!!) UKER

Hvor langt er jeg på vei?
39+2 – 1 uke igjen! (8 dager)

Babyen er like stor som:
En vannmelon! Ca 51 cm og 3,5 kg i følge internett.. 
 watermelon
Licensed from: uriy2007 / yayimages.com

Livet i magen:
Roligere tider igjen, men kjenner at han er der jevnt over hele dagen uansett, tynn hud på magen nå så kan kjenne diverse kroppsdeler rett innafor mageskinnet liksom 😜

Humør og hormoner (og søvn)
Jeg har vært i et mørkt hull de siste ukene, sånn typ.. VELDIG mørkt.. Alt har vært dritt, og jeg har i grunnen brukt store deler av dagene til å sitte i sofaen å gråte.. Hormonene har fått herje vilt for å si det sånn og det har vært tungt.. Og det er vanskelig å klatre utav dette hullet, for til mer man ser svart på ting til dypere blir det. Og jeg hadde meg en liten periode der jeg bare satt her å regelrett angret på ALT jeg noen gang har gjort her i livet, samtidig som jeg synes veldig synd på meg selv som hadde valgt sånn jeg hadde gjort i livet mitt..
Det er vondt å føle seg null og niks verdt, og det hjelper lite å høre andre sier det ikke stemmer når man selv føler med hvert fiber i kroppen at jo, det stemmer helt på en prikk.. Og selv om det var veldig godt ment så gjorde ikke rådet “det er bare å ta seg sammen” saken så veldig mye bedre.. Men de siste dagene har jeg gradvis karra meg opp fra dette hullet og ting er mye lysere.. 
Gleder meg fortsatt ikke på noen måte til fødsel, men hverdagen akkurat her, akkurat nå er bedre. Og det er fint å slippe å gråte så innmari mye.. 
For det er ganske utmattende det også.. 

Så får man håpe humør og helse holder helt ut.. Og håperhåperhåper at jeg slipper å vente så innmari mye lenger.. Alt er klart så det er bare det beste og verste igjen.. 

Vekta:
74 kg = +15 kg til nå.. Helt innafor – regner med det renner av fort etter fødsel uansett..  

Følg meg gjerne! 

KJEMPEGØY RESTEFEST!

Jeg kan muligens huske å ha prøvd meg på dette prosjektet EN gang for veldig, veldig lenge siden, og at det ikke ble spesielt vellykket. Men nå fikk jeg ånden igjen og prøvde på nytt.. 

Første tester ble litt så som så, kantebåndet vrengte seg underveis blant annet, men de to neste? Perfeksjon ass! 😎

Innsiden ble jeg megafornøyd med! Fikk til å vrangsy så begge sømmene både på utside og for ble skjult! Min megahøygravide popcornhjerne tok poenget liksom! 

Størrelseslappene er selvfølgelig hjemmelaget de også, og denne gangen med goood hjelp til weedinga! 

Hun her er et lite unikum for tida, så ufattelig god og hjelpsom jeg får helt bakoversveis! Håper det varer! 

Mønsteret er fra boka Heilt Spesiell – Sy til liten og stor.. 
I tillegg går det små mengder stoff, sånn at dette er jo et PERFEKT resteprosjekt! Tror ikke det blir kjøpt mange truser fremover nå altså! 
😇

Følg meg gjerne! 

DENNE ER SÅ LETT! OG GOD!!

Superenkelt, få ingredienser og smaker såååååå godt! 

Oppskriften er sabla enkel:
50 gr sukker pr eggehvite, til en ganske stoooor kake bruker jeg 6 eggehviter og 300 gram sukker.. 

Dette piskes til stiv margengs og stekes/tørkes på 150 grader i ca 2 timer. (har du bedre tid, skru ned tempen litt og øk tiden, det blir faktisk bedre med lavere temp og lengre tid i ovnen.. 

Pisk opp fløte til krem, bland i vaniljekrem og ha på kaka, så strør du over med oppdelte jordbær, bringebær og blåbær.. Skal du være litt ekstra ekstravagant så smeller du til med litt finhakket melkesjokolade også..


Denne ble laget til sambo sin bursdag for 2 dager siden, og for første gang i år med VALLDAL jordbær på! Jordbærene fra denne lille sunnmørsbygda er seriøst noe for seg selv og man venter like desperat hvert år! Og har du ikke smakt disse, ja da veit du egentlig ikke hvordan et ekte jordbær smaker.. Alt annet er surt og bittert i forhold altså! 😍  

Så.. Her har du det.. Verdens enkleste marengs/pavlovakake! Og den er skikkelig.. SKIKKELIG god! 
 

Følg meg gjerne! 

PREGGO-OPPDATERING 38 UKER – NÅR DEPPELEPPA TAR OVERHÅND

Hvor langt er jeg på vei?
38+2 – 2 uker igjen (15 dager)

Babyen er like stor som:
Nå er den ferdigbakt og vel så det, men internett sier at den nå er like lang som en stilk rabarbra.. 

Ca 50 cm og 3,3 kg.. Jeg tipper mini i magen er litt kortere og mindre, på fredag ble han estimert til å være ca 3090 gram på ultralyd..

fresh rhubarb stalks
Licensed from: Digifoodstock / yayimages.com

Livet i magen:
Holder fortsatt den stabile døgnrytmen sin, mye rolig på dagtid og starter haraballet på kvelden når jeg legger meg.. 

Humør, hormoner (og søvn) og kropp.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive her egentlig.. Jeg var ved godt (bedre) mot forrige uke, var innstillt på å gå til termin pluss litt til, og det var helt greit… Nå er jeg så ferdig som jeg kan få blitt, iallefall mentalt.. Jeg sliter med å holde humør og mot oppe.. Dagene går så utrolig sakte og høydepunktet er når jeg kan gå å legge meg.. For da er enda en dag over.
Ikke det at natta er noe bedre med å måtte gå på do en plass mellom 3-8 ganger, slite med å snu seg og å aldri finne en behagelig liggestilling.. Bekkenet skramler og nå har resten av ryggen begynt å gi etter for vekta.. 

Jeg har så lyst å se positivt på ting, kose meg med babymagen og nyte den siste tiden fremover, den aller siste gangen jeg får oppleve dette her, men nei.. Jeg har lullet meg inn i mørket tror jeg og kommer ikke til å se lyset før alt er over.. Det føles iallefall sånn… 

Vekta:
Aner ikke, tomt for batteri på baderomsvekta gett.. 

Hjemmeproduksjon til babyen
Denne uka ble det faktisk endelig laget noe igjen! 
Enn så lite det er, så er det faktisk noe.. 

En body i str 56! Med de herligste pingvinene på! Egenkomponert omslagsløsning ut i fra et bodymønster som kommer fra Heilt Spesiell.. 

Følg meg gjerne! 

TIDSFORDRIV..

Det er ikke noe jeg liker bedre nå for tiden enn at klokka bikker 22, og jeg kan ENDELIG begynne å tenke på å legge meg.. 
Å få dagene til å gå fort nok er vanskelig siden jeg er så SINNSYKT utålmodig, jeg er ferdig med å være gravid og er så lei jeg føler jeg vil gråte en skvett.. Hele tiden.. hele dagen.. For å være ferdig med å være gravid, når babyen i magen ikke er ferdig med å være der inne, er en dårlig kombinasjon.. 

BWUxQuNlksD

Men i dag har jeg iallefall prøvd å få tiden til å gå…
Trenger egentlig ikke mer klær i størrelse 56, men jeg er ikke klar for å starte produksjonen i str 62 helt enda, så da ble det enda en body i str 56 da, for å matche den buksa jeg sydde feil til en kunde.. 😇

Men for å “utfordre” meg selv litt så tenkte jeg å endre mønsteret selv, for å lage en falsk omslagsbody. Altså en body som ikke skal over hodet, men som heller ikke er to lag stoff på magen sånn som de klassiske omslagsbodyene.. 

Utgangspunktet er et helt plain bodymønster fra Heilt Spesiell, som jeg selv delte framstykket på sånn som jeg selv trodde ble riktig.. Litt feil under syingen ble det, men jeg er ganske god på triks så det gikk bra.. 

Hele prosessen finner du forresten på instastoryen min! Både det som går bra og det som går mindre bra.. 

Følg meg gjerne! 

DEN LITT RARE… SORGEN?

Da var de dratt.. Ungene altså.. På ferie nr 2 for sommeren, med pappaen sin og kompani… Og jeg sitter her og føler på en slags sorg.. Tror jeg…

En slags sorgsavn kanskje?


Licensed from: Sergey_Shulgin / yayimages.com

For egentlig så burde jeg kanskje være glad for å få muligheten til å slappe av, ta ting i mitt eget tempo, sove lenge, mindre husarbeid, mindre kjøring og bare mer ro de siste ukene av dette svangerskapet… Men i stedenfor er jeg bare rastløs og lei meg, tårene sitter løst og jeg har egentlig bare mest lyst å sette meg ned å storgråte.. 

Og jeg tror faktisk jeg kjenner på den følelsen en 2 åring har når den blir tvunget til å dele når man egentlig ikke vil dele.. 

Det er vel fortsatt egentlig den der sure smaken av konsekvens man må svelge, når man får søte, små meldinger fra størstemann, der han sier han savner meg litt, eller bilder av snuppa som klarer både det ene og andre.. Men jeg vet de har det bra, de får dobbelt opp av opplevelser og kjekke greier.. 

Så da er det vel bare å smøre på seg voksenfjeset, og ta det derifra.. Finne aktiviteter man har overskudd til å gjøre og ellers bare slappe av.. Og prøve å grave ned disse hersens gravidhormonene som heller ikke hjelper på hvordan man takler livet.. 🙄

Følg meg gjerne! 

PREGGO-OPPDATERING 37 UKER

Lenge siden sist innlegg nå, av den enkle grunn at vi har hatt oss noen få, fine dager på ferietur! (og jeg lot macen være hjemme 😉 

Hvor langt er jeg på vei?
37+3 – 3 uker igjen.. (21 dager igjen)

Noen som sa “slitenfjes”? Dog ikke kun fra å ha baby i magen, en våkenatt med spysjuk snuppe setter spor det også altså.. 

Babyen er like stor som:
Denne uka sier internett at babyen er like lang som en bunt med bladbete, altså ca 47 cm.. 
Og ca 3,17 kg. 

Livet i magen:
Nå våkner jeg ikke på natta bare av å måtte på do lenger ❤︎ Nå våkner jeg også flere ganger av velplasserte kungfu spark rett i ribbeina! LML ass.. 
Bill.mrk: Dritlei

Humør og hormoner (og søvn) og kroppen min.. 
Jeg er sur, kort lunte, sliten, lei og på grensen til idiot flere ganger om dagen.. Bekkenet kan finne på å kollapse bare sånn uten forvarsel og da ligger jeg jo bare der omtrent på alle 4.. Om det er på butikken eller hjemme… 
Akkurat nå er bekkenet ekstra ille også fordi vi hadde oss noen dager på tur og det ble langt i bil og drøye 7 timer på Hunderfossen forrige uke..  Men håper iallefall det retter seg forholdsvis fort etter fødsel, det er ikke spesielt trivelig å være så lite mobil.. 

Mentalt er jeg også ferdig med å være gravid, skumle tanker når man egentlig er 3 uker unna, lukter lange dager fremover altså.. 
Og ikke tror jeg at dette er noen “før termin” baby heller så det er vel egentlig bare å smøre seg inn med et nytt lag med tålmodighet..