FIKK ÅNDEN!

Til å endelig prøve å få unna det jeg hadde tenkt å få unna.. 

Alfred trenger konstant nye klær, han vokser som et uvær (!) og ikke før jeg hadde fått frem str 62 passet han inn i 68 – så nå har jeg begynt å sy opp i størrelse 74.. Jeg tenkte at når jeg først skulle legge tid, energi og en god bit av stoffsamlinga mi i dette her så er det viktig at det passer en god stund. Derfor trodde jeg at om jeg sydde nå i størrelse 74 (9 mnd) så skulle det vare en god stund. 

Men klærne satt som et skudd de.. 

Dette stoffet kom jeg over når jeg var ute å handlet julegaver – Ulsteinvik har fått seg ny stoffbutikk og jeg gikk i grunnen bare innom for å titte, men så ramla jeg over en ferdigklippet bit av disse kule Mini`ene! Når både lillesøs og pappaen min kjører Mini, og det har vært min favoritt siden tidlig totusetall så er jo dette perfekt 😇  

Jeg er jo heller ikke spesielt glad i sånn pastell-babyblå plagg, det er fint avogtil, men FARGER er jo det som gjør en glad så jeg fikk til et sett til… 

Det startet med at jeg ville sy noe som var GULT – verken mer eller mindre.. Så jeg fant et gult, ensfarget stoff i boksen min, og så dukka dette opp litt sånn som en halvpassende match.. Men det ble helt knall. Og når bodyen var ferdig så bare.. Må jo ha bukse til! 

Dette “monkeypants“-mønsteret kjøpte jeg på Etsy for mange herrens år siden, men det funker fint i dag også.. 

Og i et svakt øyeblikk måtte jeg pimpe buksebaken med en poop-emoji.. Passende nok.. 
💩 💩 💩

Håper mandagen er god med dere alle! Her snør det trollkjærringer, kattunger og ellers både det ene og andre – det har lava MYE ned de siste halve døgnet! Fint for ungene sikkert – ikke like kjekt for meg. Men det er fint ute da.. Sånn veldig rent og pent.. 
Men her må jeg prøve å sy mer klær – jeg koser meg så alldeles mye når jeg får styre med dette.. 

Og så har jeg forresten rydda litt! I det som er nettbutikkvarer – noe har jeg gitt bort – noe har jeg faktisk kasta og noe ligger faktisk ute på SUPERSALG i den pittelille nettbutikken min. Bruk rabattkoden “ryddesalg” så får du hele 50% rabatt på MAAAANGE av varene! 

EPLENIKKERS.NO – RYDDESALG!

//syogsalgDotty

VERDENS BESTE!

Tomatsuppe! Toro kan rett og slett bare legge seg, denne er så definitivt best – og tar faktisk bare pittelitt lengre tid å lage enn posesuppe.. Og nå har jeg laga en oppskrift i bilder også!

Det du trenger til en stoooor porsjon (ca 2 liter suppe) er: 

1 kg ferske tomater
1 stor gul løk
4 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
2 liter buljongvann (og som noen påpekte på snapchat, bruk
GJERNE grønnsaksbuljong, mer miljøvennlig og du får en helt dyrefri suppe 😉  sånn.. ingen hår i denne suppa vett )

Grovhakk løk og fres den gylden i kasserollen mens du hakker opp tomatene i store biter (jeg bare deler dem i 4).
Ha tomatene i løken og stek dem litt sammen.. 
Del opp hvitløken og ha oppi.. Stekes litt til sammen.. 

Ha så oppi de hakkede tomatene og buljonterningene (om det er det du liker) og kok det i noen minutter. 
Ha så oppi vannet og la det småputre i 20 minutter  før du moser alt med stavmixer.. 
Smak til med salt, pepper og basilikum og VOILA! Helt hjemmelaget tomatsuppe og det på bare noen minutter mer enn det tar å lage til en toro-pose med suppe! 

PS: dette her er også en superfantastisk base for tomatsaus til pasta/pizza osv.. Samme ingredienser – mindre vann/buljong og litt lenger koketid.. 

PS2! : oppdatering fra frisørbesøket kommer straks – jeg turte!

 

TRO OM MOTET HOLDER!?

Jeg skal til frisøren, for sånn ca 2. gang på 5 år 🤣

Jeg er egentlig et sånn “gjør det selv” menneske, hårklipping inkludert, men når de litt større forandringene skal til – så har jeg innsett at det er smartest å dra til fagfolk.. Sist jeg var lei av meg selv (i slutten av august en gang) bleika jeg håret.. Det funka sånn passe greit helt til jeg nå måtte ta etterveksten, da innså jeg at dette her blir i overkant mye arbeid, det er jo tross alt bare HÅR liksom.. Så vanlig, kjedelig brunfarge er innkjøpt – når det farges vet jeg ikke, men snart.. 🧐

Sveisen jeg har nå er mammasveisen #1 – the queen to rule them all, nemlig en halvlang bob.. Med en skvett lillashampostriper og sånn derre`der..  Nå vurderer jeg å gå for mammasveisen på 2. plass, nemlig The Pixie! En litt kort, snerten sak som ikke krever så alvorlig mye vedlikehold at det gjør noe, samtidig som jeg slipper hår O V E R A L T! 

For hovedgrunnen til frisørtimen er nemlig røyting.. Den o`så berømte ammerøytinga er i gang og det er IKKE pent, det er hår over alt og jeg er så lei! 
Slutter ikke å røyte om jeg klipper meg da, men hårene blir iallefall litt kortere om ikke annet 😜

Lørdag er dagen, så får man se om motet holder og det blir som man hadde tenkt..