FREDAG! KJEDSOMHET OG SHOPPING..

Helg.. Ingen planer! 
Tror jeg.. 

Storehjertene er hos pappaen sin denne uka, så jeg har i grunnen bare meg selv å tenke på denne helga… 
Kan være fint det altså, men jeg blir egentlig litt hjelpesløs når de ikke er her hos meg, litt sånn Lost in Space liksom.. 

Ganske rart altså, en kan være så sliten og lei at man nesten kaster opp når man hører ordet lekser eller middagslaging, men alikevel, når man endelig slipper.. Så er det ikke helt riktig det heller.. 
Ikke lett de greiene der.. 

I dag, enda en dag uten en plan, og uten den store energien til å orke saker og ting så ble det en liten tur utabygds for å få handla inn noe småtterier jeg følte jeg trenger.. Nye BH`er, litt mer babyklær, kokkosolje var noe jeg trengte..

Men man havner jo veldig lett inne på butikker der man IKKE sånn egentlig skal ha noe også, og det var der jeg ramla over denne lampa jeg har hatt lyst på leeeenge, men ikke har kjøpt sånn fordi.. 
Nå gjorde jeg det alikevel og angrer ikke! 

Den egentlige planen er å skrive saker og ting der som både kan være morsomme og kjekke, men i dag fungerte ikke hodet mitt så det ble som det ble.. Liiiiitt skuffa over at lyset var så gult, men mulig det bare er en innstilling, har ikke forsket så mye på det! Håper det kan justeres bort sånn enkli.. 

Fin fredag og god helg! 

#interiør #pappauke #nylampe #shopping #familie #livet
 

UT Å LUFTE VETTET!

Må seriøst til innimellom, og noen dager mer enn andre..
Og i dag var jo tilfeldigvis en sånn dag.. 

Humøret var blæh 
Formen blæh
Dr.Phil på tv var blæh
Hundene var iallefall blæh
Katten var innpåsliten og blæh.. 

Da er det stort sett kun et par ting som hjelper. Enten å legge seg til å sove eller å pelle seg UT! 

Og siden sola skinner, hundene trengte det sårt og sikkert jeg også så endte det med å trakke på seg fjellskoa, trosse viljen å legge seg ut på en liten tur.. 

Og det er jo deilig da! Se at fargene kommer ute.. 

Og utsikta var det heller ikke noe å si på.. 
Hundene kosa seg, og når jeg kom over verste surheta så kosa jeg meg jeg også.. 

Fikk tilogmed igjen jakka, sannsynligvis for aller siste gang før sommeren siden glidelåsen skreik av smerte når jeg dro den igjen.. 

Så da ble en blæh dag til  en litt mer ok dag, og det er jo en bra ting.. ★★★

#utpåtur #liveterbestute #hverdag #mammaliv #familie #sol

FLATPAKKEBONANZA!

Jeg er ikke akkurat typen som eeeelsker flatpakker.. De er greie nok så lenge alt passer og sitter som det skal, men thats it.. 

Men her på mandag så ble det litt i overkant kanskje.. En tur på jysk for å hanke inn en kommode til babyklær og en plass å stue lekene til snuppa – på en gang.. 

Minstemor har til nå oppbevart lekene sine i altfor få kasser og til dels plastnett, en løsning som for ryddighetens skyld ikke fungerer på noen måte.. Ikke finner hun det hun skal ha når hun skal ha det og ikke veit hun hvor noe er heller.. Så jeg kjøpte den største det var plass til på rommet hennes, det ble en med 8 rom.. Rommet hennes er ganske lite frem til man får bygget inn verandaen utenfor. I tillegg tok jeg med 4 av disse fine, svarte kurvene til halvparten av rommene.. 


Må vel kanskje vise det fantastiske utgangspunktet også da! Det er helt hinsides praktisk å ha det sånn! Not.. 

Ekstra herlig med hun tjukke i speilet der.. Gir den ekstra snerten liksom.. Ingen system verken i utkledningsklær, lego, bamser, dukker eller noe annet her i verden.. Ispedd den hauen der fant jeg masse klær jeg har ment manglet men som ingen visste hvor var.. Merkelig nok.. 

Underveis i galskapen..
Det fine er jo at ting ble sortert, ting havna i søpla og ting fikk rett plass, så uansett hvor galt det var i utgangspunktet så kom det noe godt utav det 😉 

Jeg skal lage navn til de sorte boksene i vinyl å ha på, sånn at man enklere kan se hva som er oppi og hvor ting skal.. Så er det bare å krysse fingrene for at man kan ha det sånn iallefall ei god stund til.. 

For system i sakene er egentlig ganske fine greier altså.. 

#interiør #system #barnerom #ryddeogkaste

PREGGO-OPPDATERING 23 UKER

Hvor langt er jeg på vei?
23+2 uker. 17 uker igjen! 

 

Babyen er like stor som:
En grapefrukt! Ca 500 gram – CRL 20 cm – full lengde ca 28 cm. 

 grapefruit
Licensed from: Pakhnyushchyy / yayimages.com

Livet i magen:
Nå begynner det å ta seg bra opp synes jeg.. Nå kjenner jeg mer og mer, ikke bare de små dultene men også de litt lengre, “seigere” bevegelsene… Kjenner også når baby snur seg rundt og det begynner å vise utenpå også! 

Humør og hormoner (og søvn)
Jeg sover greit om natta, oppe en og annen gang for å tisse men det er det.. Ellers kjenner jeg lunta for hva jeg finner meg i av ting jeg mener er feil blir kortere og kortere, og de kjenner de nok på de rundt meg også. Men egentlig er det vel en bra ting å si ifra? Det er ingen som kan verken endre seg eller gjøre det bedre uten at man får beskjed.. 

Jeg TRENGER iallefall å bli sett for tiden, noe travelt, både for meg og de rundt.. Mer som en oppmerksomhetssyk 2 åring enn noe annet.. Men men.. 

Cravings? 
Hadde meg et røsk her tidligere i uka.. Da sambo og poden hans skulle til “storbyen” en tur, da var det streng beskjed om å stikke innom McDonalds å kjøpe med seg nuggets hjem.. Heldigvis husket de de og kom hjem med en 18 pk!
Men det gikk fint det altså! 
Det fikk jo også sitt eget innlegg, les her! 


Ellers er det lite cravings å spore.. Varierende hva jeg har akutt lyst på fra dag til dag.. 

Shopping:
Fint lite denne uka også gett, MEN jeg har fått handla inn de aller første pittesmå klesplaggene! 

Newbie fra KappAhl. Body, lue og strømpebukse i størrelse 50! Så smått da gitt.. 

Men jeg kjenner jeg sliter virkelig med motivasjonen til å kjøpe klær, det er DRITKJIPT å handle inn nøytrale klær når jeg ikke vil at babyen skal gå i nøytrale klær! Jeg er faktisk på gråten når jeg går rundt å titter på alt det fine som er rundt om kring..
Jeg ELSKER farger! Så mistenker at de ikke blir kjøpt en ting til før babyen er ute og jeg vet hva det blir.. 
Tenker sambo kan få stikke å handle resten siden det var han som ikke ville vite kjønn på ordinær ultralyd.. Kjenner det er mest rettferdig.. 

Kroppen min.. 
Tåler ingenting lenger, iallefall fint lite.. Bekkenet skriker selv etter små økter gåing og aktivitet.. Nekter fortsatt å ta med meg krykkene ut av huset selvom det nok hadde vært det mest fornuftige å gjøre.. 

Hjemmeproduksjon til babyen
To av tre symaskiner er på service! Den maskinen som er igjen her hjemme den kan ikke brukes sånn for seg selv, siden det er en coversøm-maskin, så jeg venter spent på melding om at den er ferdig.. 

Av samme grunn så er Mariusteppet heller ikke ferdig, jeg har nemlig endelig strikka så langt at det er bare småtterier som gjenstår. Men det skal syes med maskin før man kan klippe det opp, og det går jo ikke når jeg ikke har symaskin i hus.. Men all mønsterstrikk er endelig ferdig! Så det nærmer seg i full fart iallefall.. 

Har også funnet frem mønster på omslagsbodyer som skal syes, og enkle babybukser med ribb i bein og liv, så jeg er klar til maskinene mine kommer hjem ❤︎

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎
Følg meg gjerne: 

SUNDAY IS FUNDAY..

Eller.. 

Her i heimen er det ukas aller slækkeste dag, vanligvis så foregår omtrent hele dagen på sofaen.. 
Men i dag vettu, hadde hu mor lovt minstemor en dag på lekeland! 

Det er en stund siden vi var der sist, iallefall 1 år, og jeg kom fort på hvorfor.. 
Lydnivået er ikke for de sarteste sjelene iallefall! Og siden jeg hadde hodepine før vi kom fram så lovde dette rimelig bra.. 

Men hurra for hun som huska å kjøpe med seg paracet på Bunnpris mens vi ventet på ferga! 

Ungene fikk ræsa fra seg skikkelig, og vi voksne holdt ut i vel 3 timer før grensa var nådd.. 😉 
Når man avslutta dagen med middag på McDonalds også da så ble det ekte hivens! 

Men.. Det blir en stund til neste gang.. Kjenner badeland eller akvariet er mer egnet for denne tjukka sin både kroppslige og mentale helse.. Tror jeg.. 

HVA LÆRER DU BARNA DINE EGENTLIG?

ADVARSEL!: Sure oppstøt på vei! Kan medføre dårlig samvittighet og muligheter for selvransakelse OM du er en av de som føler seg truffet av dette innlegget.. 

Denne går til deg som har barn og som tror du er i overkant perfekt i forhold til alle andre, til deg som ikke tenker konsekvens når du tar et valg, og til deg som klarer å rettferdiggjøre dritt-oppførsel med at “hun/han/de gjorde noe jeg ikke synes noe om”.. 

Hva tror du egentlig du lærer videre til barna dine med å holde på sånn? 
Når et menneske du kjenner tar et valg du ikke ser på som “det rette” så er det ok å begynne å kritisere og slenge dritt? 

Når et menneske du kjenner kanskje ikke har det så innmari enkelt.. Så er det greit å bare stenge alt, lukke døra og si “baibai, jeg liker ikke det du har gjort så nå fårru klare dæi sjæl!” 

(Før jeg hamrer videre, så må jeg komme med en liten disclaimer.. Jeg ligger IKKE våken om nettene å gråter over dette her, ei heller sjenerer det meg i hverdagen, men når ungene kommer å spør om HVORFOR disse menneskene oppfører seg som noen tusseladder så blir jeg litt frustrert og irritert.. For dette er en måte å oppføre seg på som jeg helst ser at mine barn verken lærer seg eller fører videre.. )

Jo det man gjør med ungene når man slenger dritt rundt middagsbordet, plutselig lukker døren for de som en stund var der og stenger ute alt man ikke liker, er at man fører disse megamygla holdningene videre.. 

Man lærer barna å sortere menneskene rundt seg i kategorier og båser som ingen mennesker fortjener å bli sortert i.. Man lærer barna sine at det å være unik og forskjellig er en dårlig ting, at det å ta valg som ikke er populære sånn der og da er farlig, og man prenter videre holdninger som burde dødd ut på 1970 tallet engang.. (iallefall 80 tallet!!)

Man kan ikke like alle, eller være venner med alle” får jeg av og til høre, og det er greit det.. 
Det er ikke alle jeg heller føler jeg er helt “på nett” med, men jeg prøver alikevel å være et hyggelig medmenneske.. 
Jeg hilser på dem når jeg møter dem på butikken, sier “Hei!” og “Hvordan går det?”  istedefor å bli et morskt, skotuppstirrende menneske som strener rett forbi og later som man ikke finnes.. 

Barn legger nemlig merke til sånt! Og enten setter de spørsmålstegn ved oppførselen eller så adopterer de holdningene.. 
Og sannsynligheten for at barn som bor sammen med sånne holdninger tar de til seg i stedefor å sette spørsmål ved dem er vel heller ganske stor vil jeg tro… Da blir det en ting som blir normalen, en standard som man ikke stusser på. 

For her er ikke de vant til sånt, så det er vel derfor det var lettere å sette spørsmål å og være litt undrende, i stedefor å godta at det bare var sånn.. 

SKJERP DEG! 

Følg meg gjerne: 

 

DU VET DU ER PÅ TJUKKA NÅR…..

…en blir seriøst overhappy og griselykkelig av en 18 pk med Chicken Nuggets fra McDonalds.. 
At det var en times reisetid fra Mc`ern og hit sånn at de var kalde og rare spiller ingen rolle.. 

2 minutter i microen så var de gulle gode.. 

Jeg bor på bygda liksom, vi har ikke McDonalds her… Og når man har hatt lyst på noe i et par måneder så blir man selvsagt veldig happy når man endelig får det.. 

Heldige meg – og heldige sambo som husket at jeg hadde såååå lyst på! 

 

Følg meg gjerne: 

 

ONSDAGSBLUES..

Det er noe med det altså, den dagen ungene etter mange uker her hos meg sammenhengende skal til pappaen sin igjen.. 
Man blir liksom så.. tom! 
Alt blir så mye mer stille.. Ting man rydder FORBLIR ryddig.. Men mest av alt blir jeg litt sånn slapp… 

Startet dagen rolig med et par episoder Scandal og Mariusteppestrikking, men nå som klokka er bikket 12 så er det vel på tide å begynne å tenke på litt husarbeid. 

Dagens mål: Vaske to maskiner med klær og få støvsugd her, pluss rydde i litt overflaterot.. Da er alt klart for helgavasken! 

#pappauke #deltomsorg #onsdagsblues
 

DIY – Lage skål av LP plate!

Enda et innlegg fra gamlebloggen flytter over hit! Denne gangen en vaskeekte DIY, hvordan lage kule skåler av LP plater! 

Så her er hvordan jeg gjorde det. Med masse bilder! lage LP plateskål. DIY

Utgangspunktet.. En finfin LP av god gammel årgang. Så satt jeg ovnen på 120 grader og ventet til den var ferdig oppvarmet.. lage LP plateskål. DIY

Finn frem en skål i passende størrelse som den varme LPen skal oppi og formes i.. lage LP plateskål. DIY

Sett en skål på brettet opp ned å legg platen på toppen av den igjen, sett deg ned foran ovnen og vent. lage LP plateskål. DIY

Etter 3-4 minutter begynner den å se litt sånn ut, men den må være helt myk, men den skal ikke smelte! Gjelder å ta litt stikkprøver innimellom for å finne ut når rette tidspunktet er. Så nappet jeg tak i plata med bare fingrene, litt varmt men det går, og hadde den lynraskt oppi skåla.

lage LP plateskål. DIY

Viktig å trykke godt på midten sånn at den får en flat bunn! lage LP plateskål. DIY

Så når den begynner å bli en smule mer kjølig kan du om du vil, forme brettene sånn at skåla får den formen du vil ha. lage LP plateskål. DIY

Da er det bare å vente til den stivner i sin nye form, før du tar den ut av formen sin og nyter kunstverket.. lage LP plateskål. DIYlage LP plateskål. DIY

Jeg synes dette var helt utrolig gøy og gikk helt av hektene en stund.. At å forme LP plater skulle være det morsomste jeg gjorde den dagen hadde jeg ikke helt trodd gitt, men sånn ble det nå.. lage LP plateskål. DIY

Greit å vite at disse tåler IKKE oppvaskmaskin, tørk av med en fuktig klut og la det være med det! 😉 

#diy #gjørdetselv #skapdetselv #LPplateskål #tipsogtriks//

Familie i system!

Endelig ble jeg ferdig med familiekalenderen jeg startet på i NOVEMBER i fjor! 
Ting tar tid men det som sto igjen var såpass med pirk at jeg rett og slett bare har ignorert at det må gjøres.. 

Men i dag satt jeg meg ned, serier på macen og satte i gang med det som sto igjen.. 

Og resultatet? 
Dritfornøyd jeg assa!! 

Materialer brukt: 
☆ En bit plank
☆ Hvit interiørmaling. 

☆ Metalløyer til å henge opp skiltet og en til hver mnde under. 
☆ Oracal 651 vinyl til ordet FAMILIE og alle månedene. 
☆ KPMF Rosa glitter vinyl til ordet BURSDAGER
☆ Silhouette Cameo og Silhouette studio til å lage all skrift. 

Mulig det kommer et partre stykker for salg i den lille sjappa mi, får se om det er noe interesse for det først 😉 

Du får forresten 25% rabatt der inne på alt som ikke allerede er på salg med koden “makeover” siden den fikk seg ei kraftig overhøvling sånn designmessig i dag! 🙂