Dette her er gode greier altså, litt styrete å lage til med endel ingredienser, men vel verdt innsatsen! Og om du IKKE brenner av deg lillefingeren med varm olje sånn som jeg gjorde så er det enda mindre knussel å lage den til..
INGREDIENSER
- 500 g kyllingfilet
- ca. 2 ss maisstivelse (maizena)
- en skvett olje til steking
- 1 stk løk
- 3 stk gulrot
- 1 ss hakket frisk ingefær
- 1 pose frossen wokblanding
- 4 stk vårløk
- 3 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 ss soyasaus
- ca. 1 ss østerssaus (oyster sauce)
TO DO – slik gjør du!
Skjær kyllingkjøtt i strimler/små terninger. Del opp løk og gulrot i tynne strimler, og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar. (buljongen, soyasaus, østersaus, salt og pepper)
Dekk kyllingstrimlene i maisstivelse og stek dem raskt i olje til de er gjennomstekt.
Ta kyllingen ut, legg til side og fortsett med løk, gulrot og ingefær.
Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er nesten ferdige og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk. Hell over hønsebuljong og kok opp.
Ha så i soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper.
Server gjerne med ris.
Dette er nok til ca 4-5 porsjoner..
------------------------------------------
Følg meg gjerne!



0 kommentarer