MAT – KYLLING CHOP SUEY

Dette her er gode greier altså, litt styrete å lage til med endel ingredienser, men vel verdt innsatsen! Og om du IKKE brenner av deg lillefingeren med varm olje sånn som jeg gjorde så er det enda mindre knussel å lage den til.. 


INGREDIENSER

  • 500 g kyllingfilet
  • ca. 2 ss maisstivelse (maizena)
  • en skvett olje til steking
  • 1 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 pose frossen wokblanding
  • 4 stk vårløk
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • ca. 1 ss østerssaus (oyster sauce)

TO DO – slik gjør du!

Skjær kyllingkjøtt i strimler/små terninger. Del opp løk og gulrot i tynne strimler, og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar. (buljongen, soyasaus, østersaus, salt og pepper)

Dekk kyllingstrimlene i maisstivelse og stek dem raskt i olje til de er gjennomstekt.

Ta kyllingen ut, legg til side og fortsett med løk, gulrot og ingefær.

Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er nesten ferdige og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk. Hell over hønsebuljong og kok opp.

Ha så i soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper.

Server gjerne med ris.

Dette er nok til ca 4-5 porsjoner..

------------------------------------------
Følg meg gjerne! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg