VM i matlei fortsetter og her om dagen hadde jeg tid og ork til å prøve ut enda en oppskrift.. Ikke fra KIWI denne gangen, men fra alles O´store matinspirasjons-side/app MATPRAT!
Kyllingstrimler med scampisaus
Ingredienser til ca 6 porsjoner:
7 stk kyllingfilet ( 1 pr. person om de er veldig store)
Salt, pepper og smør til steking.
150 gr rå scampi
4 1⁄2 dl matfløte
ca 10 stk soltørkede tomater
Marinade:
6 ss olje
2 ss sitronsaft
2 stk hakket rød chili
3 båter hvitløk
1 1⁄2 ts tabasco
1 ts salt
TO DO: (aka. ca slik gjør man det)
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Rens scampi og hell marinaden over. Mariner i ca. 1 time. Men jo lengre jo bedre.
Del kyllingfileter i strimler og krydre med salt og pepper. Stek strimlene til de er jevnt hvite rundt det hele, så tar du kylling-strimlene ut av pannen og koker ut stekepannen med fløte.
Ha i scampi, marinaden og de soltørkede tomatene. La det trekke forsiktig 2-3 minutter. IKKE kok rekene, da blir de “tørre”/seige og litt merkelige å spise..
Server med kokt pasta til, evt ris om du foretrekker det..
Dette var MYE smaker i relativt små mengder ingredienser, iallefall for meg.. Verken unger eller samboer reagerte nevneverdig på styrken i scampisausen, mens jeg satt å svettet i ansiktet og gurglet nedpå uante mengder med både saft og vann..
Mulig det er gravidhormonene som har gitt meg supersmaksløker, men dette var sterkt for meg, men ikke for de andre..
Men det var sååååå godt! Fløtesausen var helt nydelig (da selvom den fikk meg til å svette!)
Denne kommer definitivt til å bli laget flere ganger her i heimen altså!
#mat #oppskrift #matprat #middag #familie #matlei #inspirasjon #livet #hormoner #gravid
Hørtes ut som en spennende rett dette her 🙂
Etdiktomdagen: Det vaaaar så godt!!! Helt magisk! 😉