Hønsesuppe… ?

Gårsdagens middag ble nemlig det.. 

Ekstremt matlei for tiden og har i grunnen vært det lenge, så da er vel medisinen å prøve noe nytt, nye smaker og nye ingredienser. 
Kom over denne oppskriften i KIWI sin app, og den så jo god nok ut den.. Så da var det bare å handle inn alt man trengte og kjøre på.. 

Man trenger: 

  • 1 stk høne (kiwi har noe som heter Gullhøna til 24,90,- pr. kg, ligger i frysedisken)
  • 1,5 liter Vann (cirka)
  • 3 stk Laurbærblader
  • 1 stk Gul løk
  • 4 stilker Stangselleri
  • 1 liten Sellerirot
  • 5 dl Hvit sausbase (evt lag din egen hvite saus fra bunnen av (fort gjort altså!) 
  • 2 ss Dijonsennep
  • 1 stk Sitron (saften)
  • 1 ss Tørket estragon
  • 1 potte Persille


To Do:

  1. Del opp hønen på midten og ha den i en stor kasserolle. Fyll opp med vann. Tilsett laurbærbladene og la det koke opp. la det småkoke i ca. 1,5 time, eller til den tykkeste delen er ca. 82 grader.Jeg hadde en altfor liten kasserolle så det ble utrolig tungvindt å få kokt høna skikkelig. I tillegg måtte jeg ha en annen kasserolle til grønnsakene..  Så har du en på 10 liter? Bruk den! 

  2. Del gul løk, stangselleri og sellerirot i mindre skiver. Når det er ca. 15 min igjen av koketiden har du grønnsakene i kasserollen.

  3. Sil av kraften fra hønen. Ha 5 dl av kraften i en ny kasserolle sammen med hvit saus, dijonsennep, sitronsaft og estragon. La alt koke opp. Del opp kjøttet fra fuglen i mindre biter. Fordel de kokte grønnsakene i fire dype boller. Hell over suppen og avslutt med hønsekjøtt og masse deilig hakket persille.

Dette er IKKE den enkleste middagen å lage, ikke er den spesielt kjapp heller.. Kokte høna i et par timer her og den kunne nok kokt et par timer til uten at det hadde gjort noe.. 

Men ellers.. Suppekraften smakte himmelsk, noe så vannvittig også.. Estragon har jeg aldri brukt i matlaging før men det får jo maten til å smake og lukte som godteri jo! 

Sånn ellers må jeg innrømme at denne retten ikke akkurat var en sånn veldig høydare, men helt ok hverdagsmiddag var det absolutt. Og VELDIG greit å ikke ha det samme gamle til middag for en gangs skyld.. 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg